Annons
Annons

1029171.jpg

Nyhet

Vagabonds nya Londonbloggare: ”Tanken var aldrig att jag skulle hamna i London”

Yasmine Åkermark har rest hela livet. Första gången var som bebis då hennes föräldrar tog med henne till Sri Lanka. Sedan dess har hon hunnit med hela 72 länder. Nu har hon dock slagit sig till ro i London. På Vagabond.se kommer hon att blogga om storstaden och dela med sig av aktuella Londontips.

Text: Johanna Jackson • 2015-02-05 Uppdaterad 2021-06-23

Fakta: Yasmine Åkermark.

Kommer från: Uppsala
Bor: London
Ålder: 27
Yrke: Mångsysslare; entreprenör, dokumentärproducent och TV reporter.

Hej Yasmine! Välkommen till Vagabond. Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
– Annorlunda Londontips men även recensioner av ekologiska och hälsosamma restauranger.

Varför just London?
– London är en mångkulturell storstad med en kreativ ådra som aldrig tråkar ut en! Bra reseförbindelser till spännande resmål runt om i världen och samtidigt nära hem till Sverige.

Vilken blir din nästa resa?
 – Jag kom precis tillbaka till London efter tre månader på resande fot så jag tänkte ta det lite lugnt de närmaste månaderna. Min nästa resa går till Bryssel, jag ser fram emot att kunna ta tåget hela vägen, gå på ölprovning och titta på vacker arkitektur.

Hur är som resesällskap?
– Energisk, påläst och äventyrlig, vill hinna med så mycket som möjligt på mina resor.

Vilket är ditt bästa reseminne?
– Åh, jag har så många bra reseminnen! En resa som jag håller varmt om hjärtat är min resa till Istanbul. För det första var det en överraskningsresa och jag visste inte var jag var förrän jag landade. När vi kom fram till hotellet och öppnade balkongdörrarna möttes vi av den mest fantastiska utsikten över gamla takåsar och upplysta moskéer. Hela resan var helt magisk på ett sådant där tusen och en natt sätt.

Och vilken är din sämsta resa?
–Jag fastnade på en öde ö utanför Malaysias östkust under monsunsäsongen utan pengar. Jag trodde att jag skulle bli uppäten komodovaraner! Resan slutade iallafall lyckligt och är definitivt något jag kommer minnas resten av livet.

Vilken stad eller land skulle du kunna tänka dig att bo i förutom London?
– 
Frågan borde snarare vara: vart skulle jag inte kunna tänka mig att bo! Jag känner mig ofta hemma i nya städer runtom i världen. Ett exempel är Santiago, Chile som jag blev lite smått förälskad i när jag var där i höstas.

Vagabonds nya Londonbloggare: ”Tanken var aldrig att jag skulle hamna i London”

Ge oss tre tips till London som vi inte får missa!

1. Min absoluta favoritrestaurang är Dishoom, fantastisk och prisvärd indisk mat med både separat glutenfri och veganmeny. Var dock beredd på att stå i kö i minst 30 min då restaurangen är mycket populär bland Londonborna.
dishoom.com

2. Greenwich park! Här finner du både Londonhistoria, en grön oas och en spektakulär utsikt över staden. 

3. The Photographers’ Gallery. När du tröttnat på shopping på Oxford Street kan du lätt glida in på i tvärgata för att finna The Photographers’ Gallery. Där hittar du intressanta fotografiutställningar ofta med fokus på mänskliga rättigheter, det är dessutom gratis inträde.
thephotographersgallery.org.uk/

Hur kom det sig då att hon hamnade i London? Läs Yasmines första blogginlägg.

Missa inte!


Text: Johanna Jackson • 2015-02-05
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top