Annons
Annons
Skålar med nudelsoppa och kockar och en macka.

Det bubblar av kreativa krogar i Köpenhamn. Vi har vaskat fram tio nya ställen värda att spana in. Foto: Propaganda/Slurp/Cleo

Danmark

10 nya restauranger i Köpenhamn du inte får missa

Från kantonesiska smårätter, grekiska gyros och maffiga mackor till sydkoreansk fine dining. Det poppar ständigt upp nya restauranger i Köpenhamn. Här är 10 nyheter!

Text: Karin Wimark • 2023-10-26 Uppdaterad 2023-10-26

1. Cleo

Hippt i Nörrebro

Mitt i Nörrebro ligger numer en ny folklig snackis. Cleo lockar med livlig stämning och fräscha smårätter som gjort för sociala måltider. På menyn kan man finna allt från öring med grapefrukt, ingefära och mandarin till jordärtskocka med confiterad vitlökscreme och fläskkotlett med ndjua-beanaise. Här väntar höga smaker, avslappnad stämning och roliga kvällsevent med DJ:s som snurrar vinylskivor.

• Rantzausgade 58b

Folk framför en tegelbyggnad och restaurang.
Mingelvänliga Cleo slog nyligen upp portarna och blev snabbt en favorit hos Köpenhamnsborna. Foto: Cleo

2. Sunset Noodle

Modern thaimat

Nykomling i centrala Köpenhamn som utlovar autentiska thailändska smaker med läckra smårätter som papayasallad, friterade kycklingvingar med syrlig jordnötssås, drunken noodles och andra kreativa curryrätter. Stämningen på Sunset Noodle? En färgklick med brokiga dukar, färgglada tallrikar och till och med en vinkande katt.

Ny Østergade 14

3. Goldfinch

Socialt kinesiskt kök

Till Goldfinch ska du gå för fräscha kantonesiska smårätter gjorda på schysta råvaror med hög kvalitét. Kliv in i en restaurang med dämpad belysning, mörkröda toner och runda bord. Har du inte hunnit boka bord finns det drop-in-platser i baren som också serverar den fullständiga menyn.

• Kongens Nytorv 8

Bardisk i mörkröda färger med bartenders bakom disken.
Mysig och murrig stämning på nyöppnade Goldfinch i Köpenhamn. Foto: Goldfinch

4. Yeerro

Grekiska gyros

Den som älskar grekiska gyros har nu en nykomling i Köpenhamn att besöka. Yeerro är en takeaway-gyro-shop intill Kongens Nytorv med få, men schysta lunchrätter. Välj mellan fläsk, kyckling och grönsaker. På menyn finns också klassiska pommes frites och friterade feta-pomme, vin och cocktails på burk. Missa inte helgens “special-gyros” som kockarna skapar utefter säsong.

• Gothersgade 7

Två killar med skägg i gröna förkläden.
Slink förbi för en het och kryddig gyros nästa gång du befinner dig vid Kongens Nytorv. Foto: Yeerro

5. Koan & Juju

Koreansk duo

Koan började som en omtalad pop up-restaurang men har efter två års tid funnit sitt eget permanenta hem i Köpenhamn. Kocken Kristian Baumann, som föddes i Korea, har tidigare jobbat på restauranger som Noma och Relae. Nu driver han äntligen sitt hjärteprojekt i form av Koan – en tvåstjärnig höjdare som lyfter sydkoreanska smaker med nordiska ingredienser. Juju är Kristians andra restaurang – en lite mer avslappnad koreansk restaurang med smårätter som koreansk friterad kyckling, kimchipannkaka och mört fläsk.

• Koan, Langeliniekaj 5 | Juju, Øster Farimagsgade 8

6. Doomsday Deli

Hotspot för foodies

Smörgåsar har länge varit en grej i Köpenhamn, men nyligen har ett par smörgåsshopar öppnat upp med maffiga mackor som skiljer sig rejält från danskarnas smörrebröd. Doomsday Deli är en av snackisarna i Köpenhamn belägen på Guldbergsgade mitt i hjärtat av Norrebro. Här serveras numer matiga smörgåsar på teman som Beef & pickle, som är en tolkning av den ikoniska Reuben, Truffle Mushy & Tuna Melt.

• Guldbergsgade 10

Hand håller i mackor fyllda med skinka, ost och grönsaker.
Doomsday Deli satsar på matiga mackor utan gränser. Foto: Doomsday Deli

7. Villette

Naturvin & säsongsbaserat

Den som gillar de populära vinbaren Pompette och friterade kycklingmästaren Poulette – titta hit! Nu har nämligen ägarna bakom de två populära ställena öppnat Villette tillsammans med den amerikanska kocken Marissa Lippert. Hos Villette käkar du säsongsbaserade lite fräschare rätter tillsammans med något funkigt naturvin.

• Fælledvej 12

8. Ticket

Jorden runt i Köpenhamn

Så snart man kliver in i den grönskande oasen känns det som om man lämnat Köpenhamn. Baanegarden känns som ett modernt Narnia där nio gamla övergivna lador varsamt renoverats och numera agerar gastronomisk mötesplats. Restaurangen Ticket är det senaste tillskottet och tar gäster på en smakresa jorden runt. Varje månad serveras nämligen en ny destination. Först ut var Lima i Peru följt av Mumbai i Indien. Kolla in vad som är aktuellt just nu på deras hemsida.

• Otto Busses Vej 179

9. Abrikos

Redig macklunch

Abrikos är ytterligare ett nyöppnat mackställe som serverar läckra, matiga mackor. Vad sägs om en surdegsmacka fullproppad med rökt lax och pepparrotskräm? Eller kanske en biffmacka med senap och krispig lök? Den krämiga äggmackan får smaklökarna att vattnas.

• Nørregade 38

10. Masseria

Avslappnad italienare

Det har kommit en ny italienare till stan. Masseria är ett avslappnat och kulinariskt tillskott i Ködbyen med fokus på pasta och italienska delikatesser. På menyn står allt från friterade parmesanbollar till tartartoast med pistagekräm och tryffeltagliatelle med shiitakesvamp.

• Flæsketorvet 50

Bord med skålar fyllda med pasta.
Masseria är den nya pastakungen i Ködbyen. Foto: Masseria

Läs också:

Köpenhamns hetaste hotell – 5 favoriter

Malmö krogguide – 12 restauranger du inte får missa


Text: Karin Wimark • 2023-10-26
DanmarkNyhetRestipsListorMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top