Nya Zeeland-bloggen

När orden tar slut

2015-09-02 00:02 1 kommentar

Det är så märkligt hur ens tankar kan få en annan ägare. Hur ens energi kan åtgå till att uppfylla någon annans önskemål. Trots att det inte upptar all ens tid - även när det fortfarande finns egentid till förfogande - så finns det ingen ork kvar. Inget eget inne i huvudet liksom.

Denna sommar har gett oss en spännande erfarenhet i vårt liv. Sommaren blev bra, men väldigt lite som vi tänkte oss. Vi har, till skillnad mot de senaste tio åren som egenföretagare, arbetat som anställda. Det som slog oss var hur lite kraft det blev kvar till att skissa på våra egna visioner. Och hur lite tankeenergi vi hade kvar till förverkligandet av våra egna drömmar. Sommaren inne i våra huvuden blev inte ett kreativt flöde utan en stillastående damm. En väldigt intressant upptäckt.

Sommarens uppgifter är slut och tack och lov har dammluckan åter öppnats. Vi har fått tillbaka flödet i våra tankebanor och vår energi att driva våra egna önskemål har återvänt.

Många frågar oss vad vi tror är det största hindret för att förverkliga sin dröm. Ett svar vi nu kunnat formulerat är just det: När man inte fullt ut äger sin tid och sina tankar är det svårt att hitta språngbrädan framåt. Processen att göra verklighet av det man visionerar om kräver tankekraft och sinnesnärvaro. Själva processen är långsam, men det är då resultatet blir bra. "Det som ska bli bra och vara länge tar lång tid att bygga upp" som vi brukar säga. Eller "Det syns inte hur lång tid det tog, bara hur bra det blev". Ordstäven som formats under vår livsresa är många, men denna sommar förlorade vi orden. Det förklarar varför bloggen har gapat helt tom under sommarmånaderna. Vi har inte kunnat formulera någonting inifrån. Det är en märklig känsla när orden tar slut. När flödet stannar upp och inspirationen uteblir.

Pancake Rocks.jpg

På ett sätt har det varit en vila. Den skapande processen att föra oss framåt är ett arbete som vi nog behövde paus ifrån. Efter det här sommaren har vi dock lärt oss hur mycket vi uppskattar den sortens arbete och framöver kommer välja att bejaka det. Äventyret fortsätter och orden har kommit åter. Så välkommen åter att följa oss – det betyder mycket!


2015-09-02 00:02 1 kommentar

Familjen Hoelstad

Ola, Ingrid, Engla & Alvin blev kända för de flesta som Nybyggarna i SVT:s serie "Familjer på Äventyr".


Vi har tillsammans upplevt 30 000 km av äventyr under sju resor i Landet Mittemot, men det största äventyret väntar runt kröken!


Sedan sex år pendlar vi mellan Sverige och Nya Zeeland tillsammans med våra barn. Som bagerska och barista lever vi ett liv efter högsäsong och bygger nu en food truck på undersidan av klotet för att sälja espresso och surdegsbröd direkt ut genom fönstret på vårt rullande hem.


Vi lever mitt i äventyret och driver Wholemeal.se från vår husbil på Nya Zeeland. På bloggen avslöjar vi våra favoritplatser, delar observationer, skildrar kulturkrockar och frestar med spektakulära naturupplevelser runt det magiska Hobbitlandet.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206