Nya Zeeland-bloggen

Drakdräktsfin inför resan

2015-09-28 21:04 1 kommentar

Imorgon bänkar vi oss på två tolvtimmarsflighter med två timmars mellanlandning i massagestolarna på Singapore flygplats. Knäckebrödet är nerpackat, stearinljusen är med, de utslitna strumporna är använda för sista gången och slängda i hotellets papperskorg.

Vi kommer varandra extra nära under de här dagarna. Det är bara vi fyra som kan dela upplevelsen att pendla runt klotet. Känslorna ligger utanpå kroppen och de flyter in i varandra. Lättnad, nervositet, förväntan, ont i nacken, tålamodsbrist och pirret av att bege sig ut i världen igen.

Nallen Palle har fått ny drakdräkt och Nallen Nalle har fått en trickfotboll. Skönt att shoppa onödigt viktiga saker med familjen. Efter dagens tågresa genom vackra Danmark, från nordspetsen av Jylland ända till Köpenhamn, har vi druckit kaffe på Ströget i danska huvudstaden. En strålande vacker höstdag, vår sista i Europa för denna gång. Vi sträcker ut oss i hotellsängarna och blundar. Frukostbuffén imorgon smakar antingen himmelskt eller så är vi för pirriga i magen för att njuta. Oavsett kommer taxin klockan tio och vi laddar för att räkna in våra elva väskor otaliga gånger de närmsta dygnen. Vi får se hur många som kommer med oss hela vägen fram…

2015-09-28 21:04 1 kommentar

Familjen Hoelstad

Ola, Ingrid, Engla & Alvin blev kända för de flesta som Nybyggarna i SVT:s serie "Familjer på Äventyr".


Vi har tillsammans upplevt 30 000 km av äventyr under sju resor i Landet Mittemot, men det största äventyret väntar runt kröken!


Sedan sex år pendlar vi mellan Sverige och Nya Zeeland tillsammans med våra barn. Som bagerska och barista lever vi ett liv efter högsäsong och bygger nu en food truck på undersidan av klotet för att sälja espresso och surdegsbröd direkt ut genom fönstret på vårt rullande hem.


Vi lever mitt i äventyret och driver Wholemeal.se från vår husbil på Nya Zeeland. På bloggen avslöjar vi våra favoritplatser, delar observationer, skildrar kulturkrockar och frestar med spektakulära naturupplevelser runt det magiska Hobbitlandet.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206