Nya Zeeland-bloggen

Sparkdräkt på strecket

2015-11-10 11:14 Kommentera

Mark snarkar med halvöppen mun i soffan och taklamporna flödar imiterat dagsljus i vardagsrummet. TV:n levererar ännu en våldsam film med surroundljudet mullrande på hög volym. Farmaren är trött som sig bör efter ännu en hård dag med handgripligt lantbruksjobb. Han har samma (o)vana som jag: att iklädd myskläder med borstade tänder välja att somna i soffan. Som en förrätt till nattens vila.

Ofta är karlar med hård utsida väldigt mjuka inuti. Mark gillar att fnysa, muttra, raljera, stöna och vara skeptisk men så här efter några veckor börjar vi höra att det finns nyansskillnader i hans prat. Det mesta är ett försök till skämt. Om man ser honom ordentligt i ögonen när han pratar tindrar glimten i ögonvrån. När den till slut når en blir man lugn i magen. Kontrasten mellan hans hårda yttre och hans zebramönstrade onepiece tunnas plötsligt ut och kvar blir bara en varm, godhjärtad trebarnsfar.

Sist jag nämnde hans kvällsstass bad ni om en bild. Förstås. Men jag har inte vågat be honom posera... feg som jag är. Tillfället känns liksom aldrig riktigt lämpligt.
"Could you please pose for our Swedish readers so we can publish your kiwi nightfashion online?"
Ni får tänka klippdocka och i fantasin placera den bredaxlade farmaren med vader som stockar och brunbränd, stubbad halvflint i sparkdräkten där den hänger på strecket.

DSC_4830.jpg

2015-11-10 11:14 Kommentera

Familjen Hoelstad

Ola, Ingrid, Engla & Alvin blev kända för de flesta som Nybyggarna i SVT:s serie "Familjer på Äventyr".


Vi har tillsammans upplevt 30 000 km av äventyr under sju resor i Landet Mittemot, men det största äventyret väntar runt kröken!


Sedan sex år pendlar vi mellan Sverige och Nya Zeeland tillsammans med våra barn. Som bagerska och barista lever vi ett liv efter högsäsong och bygger nu en food truck på undersidan av klotet för att sälja espresso och surdegsbröd direkt ut genom fönstret på vårt rullande hem.


Vi lever mitt i äventyret och driver Wholemeal.se från vår husbil på Nya Zeeland. På bloggen avslöjar vi våra favoritplatser, delar observationer, skildrar kulturkrockar och frestar med spektakulära naturupplevelser runt det magiska Hobbitlandet.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206