Nya Zeeland-bloggen

Elephant fish

2015-12-04 11:12 Kommentera

DSC_0219.JPG

Efter middagen ikväll tittade vi slitet på varandra och sa:
"We need some comfort food" Vanligtvis betyder det choklad, grädde och frukt. Men sommarkvällen var fortfarande ljus och ljum och vår dotter utbrast" Jag vet, vi åker ner en sväng till stranden!"

Få saker är lika bra comfort food som Stilla havets vågor när de bryts i kvällssolen. Folk samlas för att ta en promenad, fiska eller kasta macka ut mot den oändliga horisonten.

Några kiwi blokes hade skickat ut sin fisketorped någon timme tidigare och halade in den långa vajern med fångst precis när vi klev ur sandalerna och fick sand mellan tårna. Elephant fish hade nappat med sina snablar och underfundiga uppsyn. Grabbarna i solglasögon tog filéerna men fiskmåsarna och vi delade på resterna. Det blev en ljuvlig fisksoppa kvällen därpå. Sammy, huskatten, strök jamande runt bordsbenen av den förföriska doften.

DSC_0232.JPG
DSC_0239.JPG

2015-12-04 11:12 Kommentera

Familjen Hoelstad

Ola, Ingrid, Engla & Alvin blev kända för de flesta som Nybyggarna i SVT:s serie "Familjer på Äventyr".


Vi har tillsammans upplevt 30 000 km av äventyr under sju resor i Landet Mittemot, men det största äventyret väntar runt kröken!


Sedan sex år pendlar vi mellan Sverige och Nya Zeeland tillsammans med våra barn. Som bagerska och barista lever vi ett liv efter högsäsong och bygger nu en food truck på undersidan av klotet för att sälja espresso och surdegsbröd direkt ut genom fönstret på vårt rullande hem.


Vi lever mitt i äventyret och driver Wholemeal.se från vår husbil på Nya Zeeland. På bloggen avslöjar vi våra favoritplatser, delar observationer, skildrar kulturkrockar och frestar med spektakulära naturupplevelser runt det magiska Hobbitlandet.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206