Australienbloggen

Att längta till Australien

2013-07-07 21:51 Kommentera
Kategori: Flyg, Resa till Australien

Jag trodde att jag skulle kunna bota min längtan till Australien; om inte permanent så i alla fall tillfälligt. Jag hade farit som en skottspole mellan länder och världsdelar under hösten.
Jag började med en privat resa till Nederländerna i oktober. November inleddes med ett par dagar i Paris för jobbets räkning. I mitten/slutet av samma månad bar det av till Tokyo och Seoul för mer jobb (och ett par dagars ledighet).

En skymt av kejsarens palats i Tokyo


I Seoul vid Changdeok Palace


Underbara Kapstaden

Slutligen drog jag från mörker och regn under sju dagar i början av december. Resmålet denna gång var Kapstaden (för några dagars nöje) och Johannesburg (för några dagars jobb).
Kapstaden var fantastiskt, men i Johannesburg kände jag mig plötsligt ganska trött på resandet. Det i sig var en konstig känsla eftersom jag älskar att resa. Det var eftermiddag och jag stod på kontoret, där jag hade arbetat i tre dagar, och packade ner dator och mina anteckningar. Genom fönstret kunde jag se min taxi anlända. En stund senare var vi på väg till flygplatsen. En elva timmar lång flight till London väntade. Jag ryste smått vid tanken.
Samtidigt som taxichaffisen pekade ut och förkunnade: "There's Soweto.", ställde jag kontrollfrågan till mig själv: Är du rentutav så trött på att resa att du inte ens skulle vilja åka till Australien? Jag suckade och konstaterade att helst av allt skulle vilja vara hemma nu. Oj…


Välbekant flygplan i Johannesburg. Nästa stopp Sydney...

Efter att ha passerat bagageinlämning och passkontroll, handlat några presenter med mig hem, satte jag mig vid gaten för att vänta på att ombordstigningen skulle börja. Utanför defilerade flygplanen förbi bort mot startbanan. Så dök ett mycket välbekant plan upp; Qantas Longreach, en Boing 747 med destination Sydney. Jag såg det lyfta och konstaterade:

"När jag anländer till ett regnigt London imorgon bitti för fortsatt resa till ett lika regnigt Sverige, så kliver passagerarna på det planet av i Sydney."

Det nästan vände sig i magen. Jag hade i det ögonblicket kunnat ge nästan vad som helst för att sitta på Sydney-flighten.
Den känslan, mitt normaltillstånd, sitter fortfarande i.

Australien är aldrig fel!


2013-07-07 21:51 Kommentera
Kategori: Flyg, Resa till Australien

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206