Australienbloggen

Att åka 120 km för en öl

2013-07-21 16:14 1 kommentar
Kategori: Mat och dryck

Skulle du åka 12 mil till puben för att handla öl för sedan köra 12 mil hem igen på en skumpig väg? Jag kommer att tänka på Groucho Marxs ord för att beskriva svår törst: "Jag var så törstig att jag hade kunnat dricka brunsås."

Det kanske är för att slippa dricka brunsås, som invånarna i Marble's Bar åker 12 mil till "grannstaden" Nullabine bara för att köpa öl.
Ni från Norrland rycker kanske på axlarna, men för mig som boende i södra delarna i Sverige är det väldigt långt. Även om avstånden är de "rätta" för norrlänningar så skulle klimatet, där dessa städer i Western Australia ligger, antagligen kännas lite ovant. Det är… varmt. På 1920-talet hade man hemska 38 grader 160 dagar i sträck.
Inte undra på att man blir törstig.

Läs hela artikeln här!

Tipstack till Minett på Resedrömmen.

xxxx_bottles.jpg
Mmmmm, beer!

2013-07-21 16:14 1 kommentar
Kategori: Mat och dryck

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206