Australienbloggen

Flyg ihop en billigare resa till Australien

2013-07-22 09:12 Kommentera
Kategori: Flyg, Resa till Australien

Hör du till dem som flyger mycket? Du kanske reser en del i jobbet? Du kanske gillar att åka långt i största allmänhet? I så fall kan det vara en god idé att samla på flygmil.
Alla stora flygbolag har någon form av bonusprogram. Detta har man för att "belöna" trogna kunder och givetvis för att uppmuntra dem att flyga med samma bolag även nästa gång. I takt med hårdnande konkurrens har flygbolagen gått ihop i allianser. Det har medfört att man kan använda sina bonuspoäng för att få billigare eller gratis biljetter för en rad olika flygbolag. Det kan också finnas ytterligare poäng att hämta genom att boka övernattningar på utvalda hotell.
Tyvärr finns inte flygbolagen som flyger charter med i någon av de stora allianserna.

Det brukar heta att man inte ska lägga alla ägg i samma korg. Det ska man dock, när man samlar flygmil. Det är ju ingen vits att ha några poäng här och några där. Då dröjer det ju längre innan man kan komma iväg på den där extra resan, som man vill unna sig. Här krävs viss strategi. Man ska så klart välja allians efter önskeresmål.

star.jpg
Star Alliance
skyteam.jpg
SkyTeam
one-world.jpg
One World

Den skarpsynte ser givetvis att det för vår del kommer att handla om två allianser. Star Alliance har Air New Zealand och Singapore Airlines som båda flyger på Australien och den senare även till fler städer än Sydney och Melbourne. I samma allians ingår dessutom både Lufthansa och SAS, vilket ju ger en chans att samla poäng om du ska någonstans i Europa.

One World känns minst lika intressant med Qantas, Cathay Pacific och British Airways. Att ha tillgång till Qantas när det är dags att växla in poäng är självklart. Cathay Pacific är inte dumt heller och British Airways flyger till jordens alla hörn inklusive Australien.

Själv bestämde jag mig för One World efter att sett över mina planerade resor under hösten 2011. Det kommer alltså att rendera mig en billigare biljett till Australien nästa gång det är dags.
Nu får jag lite då och då frestande mail med erbjudanden från Finnair, som är det bolag i One World, som jag samlar mina bonuspoäng hos. Biljetter till Sydney brukar ligga runt mycket humana 9000kr (inkl skatter och avgifter). Utnyttjar jag några eller alla av mina ihopsamlade poäng blir det givetvis ännu billigare.

Men en biljett med Finnair till Australien kommer man att resa via Helsingfors vidare mot Asien med just Finnair. I Bangkok, Singapore eller Hong Kong byter man sedan till allianssyskonen Qantas, Cathay Pacific eller British Airways för resan ner mot Sydney.
Om Finnair har jag bara gott att säga. Jag flög med dem till Asien i höstas och fick mycket fin service.

Så skaffa dig ett kort nästa gång du ska flyga och börja samla poäng!

2013-07-22 09:12 Kommentera
Kategori: Flyg, Resa till Australien

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206