Australienbloggen

Sydneys mörka sida

2013-11-07 13:11 Kommentera

För er som tror att Sydney är ett enda ymnighetshorn av härliga stränder, operahus, pampiga broar, en fantastiskt vacker hamn, den bästa Fish&Chips i hela världen, underbart klimat och trevliga människor, så kan jag upplysa er om att det stämmer!


... men så var det ju den där detaljen. Det där vi som inte pratar högt om. Det är som vi inte skulle berätta för våra barn. Det där smutsiga som sker i skydd av mörker, men som vi ändå ser lite i ögonvrån, när vi snabbt skyndar vidare. Du kanske tror att du är i en rekorderlig del av staden, men inte är det någon garanti.

Jag talar givetvis om varelsen som jag har sett exemplar på nära 10 centimeter av. Om någon undrar så kan den flyga, och det vet jag eftersom jag dristade mig till att peta på en, och vips fällde den ut vingar och gav sig av (Vilket var helt ok med mig. Jag stod ju i badrummet i huset i Hurstville i södra Sydney och ville borsta tänder; mina egna, inte djurets.)

Ja, visst är det kackerlackan! Man ser dem lite här och där i Sydney; speciellt efter mörkrets inbrott. Förutom all information som ni redan har fått så ska ni dessutom få ytterligare en liten bit till det stora kackerlackspusslet. Jag nämner ytterligare tre egenskaper, som detta kryp besitter. Dock är det bara ett av påståendena som stämmer.

1. Den spelar ofta dragspel till kaffet på äldreboenden
2. Den surfar ofta in på vagabond.se för att läsa Australienbloggen
3. Det låter "krask" när man trampar på den

Ni har givetvis alla gissat på alternativ två, och visst har ni rätt! Ta en extra kaka till kaffet idag!

image.jpg
Fotograferad i the Rocks, Sydney, den 7 november 2013. Som tur var ville han inte ha bråk, så jag fick passera.

2013-11-07 13:11 Kommentera

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206