Australienbloggen

En sån dag i Sydney

2014-02-09 21:25 Kommentera
Kategori: New South Wales, Sydney

Det är en sån dag i Sydney.

Solen skiner men gör det genom tunna slöjor av dis. Det är som om någon har hängt upp ett nästan genomskinligt, vitt tyg.

Tar en dyr tur i dubbeldäckarbuss. Dålig guidning. För varmt att sitta där nere. Småfryser i blåsten uppe på den nercabbade övervåningen. Åker genom ointressanta delar av staden. Suckar uttråkat. Fortsätter in i spännande delar av staden. Ingen chans att stiga av. Inspelad röst mal på om oväsentligheter i lismande ton. Humöret sjunker. Huvudvärk tilltar. Tyst dumma människa!

Next stop Bondi Beach!

Har tänkt stiga av men har inte lust. Minns möjlighet att hoppa av vid South Head. Bussen tar en annan väg. Letar efter huvudvärkstabletter i ryggsäcken.

Plötsligt är sikten in mot Sydney fri. Kameran kommer upp snabbt. Klick!

sydney-skyline.jpg

Liten pojke på sparkcykel; kanske i sällskap med sin farfar. I bakgrunden syns Sydney skyline.

Solen skiner men gör det genom tunna slöjor av dis. Det är som om någon har hängt upp ett nästan genomskinligt, vitt tyg.

Det är en sån dag i Sydney.

2014-02-09 21:25 Kommentera
Kategori: New South Wales, Sydney

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206