Australienbloggen

Sydney Tower – se staden lite ovanifrån

2015-11-18 13:30 2 kommentarer
Kategori: New South Wales, Resa i Australien, Restips, Sydney

sydney-skyline.jpg
Sydney Tower och Sydney skyline

Vi har bestämt oss för att det är dags att åka upp i Sydney Tower. Egentligen var vårt besök planerat några dagar tidigare, men eftersom vädret då var regnigt och dimmigt beslöt vi oss för att vänta på sol och klar himmel.
Denna dag bjuder Sydney på sitt bästa väder, kön till hissarna är föredömligt kort och vi är snart på väg upp. Hissturen varar i 40 sekunder och när dörrarna öppnas kan vi kliva ner en halvtrappa på observationsdäcket.
Givetvis är Sydney mycket vackert även ovanifrån. Utsikten är naturligtvis fantastisk och våra kameror åker upp. Vi ser hamninloppet, Bondi, Manly, North Sydney med de exklusiva stadsdelarna och de centrala delarna av staden. I väster anar man Blue Mountains. Enda smolket i glädjebägaren är att en stor skyskrapa retsamt står mellan oss och hamnen och skymmer lite väl mycket av utsikten mot Operahuset.

operahuset-australienblogge.jpg
Utsikt mot Sydney Harbour

Sydney Tower är tillsammans med Operahuset och Sydney Harbour Bridge stadens mest kända landmärken. Tornet invigdes 1981 och är därmed det yngsta av de tre.
Sydney Tower är med sina 309 meter Sydneys högsta byggnad och var också Australiens högsta byggnad fram till 2005, då Q1-skyskrapan (322,5 m) invigdes i Surfers Paradise. Den högsta byggnaden på södra halvklotet är Sky Tower (328 m) i Auckland, Nya Zeeland. Dock, och det är man noga med att påpeka i Sydney, ligger observationsdäck och restaurangerna 50 meter högre jämfört med kusinen i Auckland. I Melbourne är man stolta över att deras Eureka Tower visserligen "bara" är 297 meter men har en ett observationsdäck, som ligger drygt 20 meter högre än Sydney Towers.

central-australienbloggen.jpg
Centrala Sydney med Central Station

Tornet står på shoppingcentret Centrepoint i centrala Sydney på 100 Market Street. Tornet hette just Centrepoint Tower under många år men har sedan dess ändrat namn ett par gånger när affärerna nedanför har fått nya ägare. Från 2001 hette det dock Sydney Tower, och det var ju ett bra namn. Därför tror jag inte att den senaste namnändringen, Sydney Tower Eye, kommer att slå igenom.

bondi-australienbloggen.jpg
Östra förorterna med Bondi närmast vattnet

Vi blir uppe i tornet en ganska lång stund. Det är så mycket att titta på; när man gått ett varv så fortsätter man utan att tänka ytterligare ett varv, och ett till. Vill man titta närmare på något använder man någon av de 18 kikarna.
Då och då ser vi flygplan som sänker sig ner eller startar från flygplatsen i söder; alldeles intill Botany Bay, dit Kapten Cook kom med sin Endeavour 1770. För de som vill ta det hela till en högre nivå, både bildigt och bokstavligen, kan man gå på en Skywalk uppe på Sydney Tower. Klädd i en speciell skyddsdräkt och hela tiden fastspänd, får man då promenera runt uppe på tornet och kliva ut över staden på ett glasgolv.

För den hungrige finns två restauranger på våningarna under observationsdäcket; en à la carte och en bufferestaurang. Före den fikasugne finns en Coffee Lounge.

Tips: Efter Sydney Tower ägs av samma företag som också har hand om The Sydney Aquarium och Wildlife World, går det att köpa ett kort som gäller på alla tre ställen till ett lägre pris än enskilda biljetter.

Med nya idéer om vad vi ska titta närmare på resten av veckan tar vi hissen ner och promenerar ner mot hamnen.

Webb

Sydney Tower Eye Official

Sydney Tower Eye Facebook

sydney.com/

2015-11-18 13:30 2 kommentarer
Kategori: New South Wales, Resa i Australien, Restips, Sydney

Resa med tåg i Australien

2015-10-19 12:10 1 kommentar
Kategori: Resa i Australien

indian-pacific.jpg
Indian Pacific. Foto: Great Southern Rail

Tåg i Australien är ett lyxigt och ofta dyrt alternativ. Flera av de längre tågresorna har karaktären av en upplevelse lika mycket som resa, dvs likt Orientexpressen med lyxiga vagnar, privata kupéer, restauranger med gourmemat och vita dukar på bordet, loungevagnar där du sitter och smuttar på din drink samtidigt som du njuter av panoramautsikten.

Jag har bestämt att jag någon gång ska resa med Indian Pacific från Sydney till Perth; tvärs över hela kontinenten, kosta vad det kosta vill. The Ghan från Adelaide och upp till Darwin är också lockande.

De större städerna har ofta ett välutbyggt pendel- och regiontågnät, med vilket du kan resa långt. För många utflykter i Sydney-regionen är tåget ett bra färdmedel. Katoomba i Blue Montains nås snabbt och lätt med tåget och resan norrut längs med kusten upp mot Gosford och vidare till Newcastle är mycket vacker.
Regiontågens biljetter är också i de flesta fall mycket prisvärda och bekvämare än bussen.

Nedan hittar du en rad relevanta tåglänkar.
Vänligen kliv ombord. Stäng dörrarna!

Indian Pacific
Den mest klassiska av de klassiska tågresorna i Australien. Du reser från Indian Ocean (Perth) till Pacific Ocean (Sydney) eller vice versa. Det är 25 stationer däremellan; däribland Kalgoorlie, Port Augusta, Adelaide, Resan tar nästan tre dygn.
Tåget går två gånger i veckan förutom september-november, då det är två avgångar varje vecka.

Ghan.jpg
The Ghan. Foto: Great Southern Rail

The Ghan
Vill du korsa landet på höjden, mellan Adelaide och Darwin, är the Ghan tåget för dig. Då större delen av det inre av Australien är mer eller mindre ödemark, Outback, stannar tåget endast i Alice Springs och Katherine. 54 timmar kommer du att tillbringa ombord på The Ghan om du åker med hela vägen. Tågen går en gång i veckan.

The Gulflander
Detta är i jämförelse med andra australiska järnvägsäventyr en kort resa; endast fem timmar. Du reser från Normanton till Croydon; två små städer i norra, centrala Queensland. Här är det verkligen resan som är målet. Tåget går mellan de små städerna Normanton och Croydon i det avlägsna och sällan av turister besökta Gulf Country.
Räkna med mycket natur för pengarna. Undvik månaderna november-april, då det är regnsäsong.

Rail Australia är en samlings-site för järnvägar i Australien.

2015-10-19 12:10 1 kommentar
Kategori: Resa i Australien

Sydney – stort, vackert och inbjudande

2014-10-19 17:55 3 kommentarer
Kategori: New South Wales, Resa i Australien, Resa till Australien, Restips, Sydney

DSC_0519.JPG

Duktigt jetlaggad har jag legat utslagen i ett dygn i sängen. Till sist har jag äntligen kvicknat till så pass att jag lyckats ta mig in till centrum. Det är söndag eftermiddag och besynnerligt ödsligt, där jag går mellan Sydneys kontorsskrapor ner mot hamnen. Plötsligt ser jag vatten mellan husen och till sist står jag vid Cirular Quay. Solen skiner och vattnet glittrar. En hamnfärja är på väg in och en annan på väg ut. Där borta ligger Operahuset! Jag andas in djupt och ler lite barnsligt; såsom en förälskad människa gör. Jag har också en bestämd känsla av att min kärleksaffär med Sydney kommer att bli mycket långvarig.

DSC_0281.JPG

Att kategorisera denna artikel som restips är lite som att säga att man mår bra av att äta grönsaker; dvs det uppenbara. Sydney är mitt första restips till Australienresenären, och speciellt till dig som kommer till Australien för första gången. Givetvis ska du inleda din vistelse Down Under här.

DSC_0108.JPG

Vad är det egentligen, som gör att alla som kommer till Sydney trivs så bra? Varför vinner staden diverse omröstningar som bästa turiststad/favoritresemål? Varför är det fullständigt självklart för mig att besöka Sydney nästa gång jag kommer till Australien, fastän jag varit där fyra gånger redan?
Kanske är det för att Sydney är så lättillgängligt. Du behöver inte ha någon kompis som kan visa dig godbitarna. Du hittar dem ändå. Allt ligger där som ett gigantiskt smörgåsbord. Det är bara att ta för sig.
Staden är väl turistanpassad, vilket kanske kan kännas jobbigt för den vane resenären, men kännas tryggt för den som inte har upplevt ett tjogtal ryggsäcksäventyr i Asien . Det går snabbt att hitta information. Det går fort att ta sig mellan de olika stadsdelarna.
Det är en sak till: Sydney är så förbaskat vackert!

circular quay.jpg
Circular Quay

Sydney är Australiens äldsta stad. Det var här som engelsmännen grundade den första straffångekolonin för drygt 220 år sedan. Staden är alltså rena barnet i jämförelse med Europas storstäder.
Idag är Sydney Australiens största stad med 4,5 miljoner invånare. Det är också en vidsträckt stad; det tar flera timmar att resa från de norra förorterna till de sydligaste om man ger sig på att köra bil den sträckan. De flesta här bor i eget hus, vilket har gett en till ytan stor stad.

Listan på saker som går att göra i Sydney är så löjligt lång. Vad man till sist väljer beror på vad som man själv tycker är intressant. Sydneys klubbliv drar folk från hela världen. Det är inte min grej, men när jag pluggade i Sydney hade jag en klasskamrat som kom hålögd till skolan varje dag efter ännu en natt ute.

Låt mig ändå försöka ge några förslag att börja med:

bondi.jpg

Du kommer antagligen att vilja besöka någon eller flera av Sydneys stränder. Bondi Beach är den mest berömda men det finns många fler att välja på. En dag med fint väder är det skönt att hoppa i Stilla Havet och svalka sig lite.

sydney-by-night.jpg

Ta den klassiska promenaden längs med vattnet från Circular Quay bort till Operahuset. Ströva sedan tillbaka samma väg och fortsätt vidare mot the Rocks, Sydneys äldsta del.
Är du intresserad av botanik är det självklart att besöka Royal Botanic Garden, som ligger ett stenkast från Operahuset.

fort-denison.jpg
Fort Denison

Åk med på en kryssning i världens vackraste hamn! Den enklaste varianten är båtresan från Circular Quay till Manly med den lokaltrafikens färjor. Du passerar förbi Operahuset (passa på att ta fina bilder med Sydney skyline i bakgrunden!) och fortsätter österut förbi Fort Denison, som en gång var ett fängelse. Strax innan hamninloppet styr hamnfärjan norrut och lägger till vid Manly, vars stora strand kanske är den finaste i Sydney.

manly-beach.JPG
Manly Beach

Vill du uppleva lite mer av hamnen än det man ser från färjan, rekommenderas en guidad hamnkryssning. De finns i alla varianter; dagskryss, kvällskryss, med eller utan middag, etc.

Valsafari är också populärt. Säsongen är mellan april och december. Båten tar med dig ut på öppna havet i ett par timmar. Chansen att verkligen få se valar är stor. Det kan vara en bra idé att ta sjösjuketabletter innan, om har svårt för stora vågor.

sydney10-australienbloggen.jpg

Vill du se staden lite ifrån ovan? Ta hissen upp i Sydney Tower och titta ner från en höjd på 309 meter.

sydney1-australienbloggen.jpg
Darling Harbour

Bege dig till China Town och ät lite asiatiskt. Passa på att titta in på Paddy's Market, som ligger alldeles i närheten. Där kan du köpa allt… Promenera sedan ner till Darling Harbour med alla dess affärer, museer, matställen och Sydney Aquarium.

pittwater.JPG
- Välkommen!

Om du känner att behöver komma ifrån staden för ett par dagar rekommenderas en övernattning eller två på vandrarhemmet i Pittwater i närheten av Palm Beach i norr. Det går bussar och dit upp och sista biten reser du med färja. Här kopplar man av mitt i en nationalpark. Räkna med besök av djur!

blue-mountains.jpg
Blue Mountains

Är du i Sydney kommer du säkert att vilja ta en dagstur upp till Blue Mountains, där man kan njuta av den fantastiska utsikten och kanske ta en bush walk. Vill du testa abseiling och canyoning så har du kommit till rätt ställe.

Logiutbudet i Sydney är stort. Emellertid kan det vara en bra idé att förboka de första nätterna innan du kommer till Sydney. Är det högsäsong (december-februari), kan det vara svårt att hitta plats på vandrarhem eller hotell. Jag har själv vandrat runt en varm dag på jakt efter någonstans att bo. Min ryggsäck blev allt tyngre och jag alltmer svettig och trött.

Låt Sydney bli ditt första stopp på din Australienresa; åtminstone om det är ditt första besök Down Under. Du kan inte få en bättre start på din resa.

sydney-operahus.JPG

Webb

Sydney Official Tourism

YHA i Sydney med omnejder

Sydney på Facebook

Biljetter till evenemang

Biljetter till evenemang 2

The Rocks

Äta ute

2014-10-19 17:55 3 kommentarer
Kategori: New South Wales, Resa i Australien, Resa till Australien, Restips, Sydney

Intervju med Anna Toss

2014-08-25 14:08 Kommentera
Kategori: Intervjuer, Resa i Australien, Sydney

anna-toss.jpg
Anna och Peder

"Jag blev väldigt besviken över att det inte hoppade omkring känguruer överallt."

Bor i: Stockholm
Site: annatoss.se

Om jag förstår det hela rätt så var Australien bara ett stopp på en längre resa. Vad var syftet med resan?
Vi sålde vår lägenhet och reste jorden runt när våra fyra barn var 14, 17, 20 och 24 år. Vi fick en fantastisk chans och tog den, helt enkelt! Det var både det roligaste och det jobbigaste jag någonsin gjort. Syftet var att få vara tillsammans och upptäcka världen.

Vilka länder besökte ni förutom Australien?
Singapore, Malaysia, Thailand, Vietnam, Laos, Kambodja, Hongkong, Kina, Sydkorea, Japan, Indien, Bali, Australien, Nya Zealand, Fiji, Samoa, Chile, Argentina, Brasilien, Bolivia, Peru, Colombia, Bahamas och Cuba.

Varför inkluderade ni Australien i er resa?
Man kan ju inte resa jorden runt utan att besöka Australien! Dels var vi nyfikna på det, dels har jag en kusin i Melbourne som jag ville träffa.

Vilka delar av Australien besökte ni?
Vi hade planerat att hyra bil och resa från norra Queensland längs med hela östkusten till Melbourne, men precis innan vi skulle åka från Bali hände en olycka som gjorde att vi fick planera om hela Australienresan. Min man surfade och bröt ett nyckelben, och vi hade tänkt turas om att köra bilen. Nu skulle han varken kunna köra eller göra nånting av allt det vi hade tänkt göra i Queensland: dyka, segla och så vidare, så då bestämde vi oss för att flyga direkt till Sydney och ta tåget därifrån till Melbourne.

Sydney eller Melbourne; var trivdes ni bäst?
Sydney är en väldigt cool stad, men eftersom min kusin bor i Melbourne hade vi det mycket roligare där.

Hade ni redan från början bestämt vad ni tänkt göra och se eller improviserade ni?
En del saker hade vi läst om i Lonely Planet och på Wikivoyage, men det mesta upptäckte vi under resans gång.

Motsvarade Australien era förväntningar?
Ja, och nej! Jag blev väldigt besviken över att det inte hoppade omkring känguruer överallt. Jag inser att det är jättebarnsligt, och lika galet som att tro att det ska gå omkring isbjörnar på gatorna i Stockholm. Men så var det i alla fall. Sen hade jag inte räknat med att det skulle vara så europeiskt, eller kanske amerikanskt. Det var en kulturchock att komma dit efter sju månader i Asien. Allting kändes stort och vräkigt och bullrigt. Men det var mycket som var roligt och spännande också. Vi såg ju bara en liten del av landet.

monorail-sydney.jpg
Sydney Monorail. Foto: Anna Toss

Vad gillade du bäst i Australien?
Det vackra, rullande landskapet mellan Sydney och Melbourne. Darling Harbour. Människorna som vi lärde känna, framförallt min kusins mans familj. De är australiensk-maltes-italienare, helt fantastiskt gästfria människor som lagar världens kanske godaste pasta. Monorailen i Sydney gillade vi också och BBQ:n hemma hos kusinen var en annan favorit.

aussie-bbq.jpg
Aussie BBQ. Foto: Anna Toss

Vad tyckte du minst om?
Flugorna i Melbourne. Bristen på känguruer.

Om du skulle ge ett råd till någon som tänker resa till Australien, vad skulle det vara?
Ha gott om tid, och förvänta dig inte att se några känguruer. Eller aboriginer. I alla fall inte i städerna ...

station-wagga-wagga.jpg
Stationen i Wagga Wagga, NSW. Foto: Anna Toss

Hur reste ni i Australien?
Vi reste bara med tåg.

tagresa-mel-syd.jpg
Utsikt från tågfönstret. Foto: Anna Toss

Hur kommer det sig att ni åkte tåg och inte buss eller flyg?
Flyg försökte vi undvika så mycket som möjligt på hela resan. Dessutom flög vi ju både till och från Australien. Det fick räcka. Buss kändes för trångt och skakigt med tanke på det brutna nyckelbenet. Dessutom hade vi längtat efter att åka tåg, och det var precis så mysigt som vi hade hoppats. De serverade till och med scones med sylt och clotted cream på tåget!

Skulle du vilja resa tillbaka till Australien igen?
Absolut, även om det inte vore det första stället jag skulle åka till.

Om du fick möjlighet att åka tillbaka vad skulle du göra/se då?
Då skulle jag vilja se framförallt Queensland men också södra och västra Australien och öarna.

Vad skulle du göra annorlunda/låta bli?
Se mer, ha mer tid, undvika storstäderna och det som liknar vår egen kultur.

Och nu har du skrivit en bok om din resa?
Ja, det stämmer. Den finns här.

2014-08-25 14:08 Kommentera
Kategori: Intervjuer, Resa i Australien, Sydney

Jetstar flyger till Uluru

2014-07-25 10:42 Kommentera
Kategori: Flyg, Northern Territory, Resa i Australien

När jag träffar andra i Australien, får jag en känsla av att man har allt mindre tid att resa runt i landet. Det som tidigare var "Jag tänker mig ett halvår i Australien" har nu blivit "Jag ska vara här i drygt två veckor."
Detsamma gäller för egen del. Långt borta är dagarna då en resa till Down Under räknades i månader.

Därför hajar jag till lite extra när jag ser att Jetstar, Qantas lågprisbolag, har direktflighter mellan Sydney och Yulara (Uluru/Ayers Rock). Sedan några veckor har man också en direktförbindelse mellan Melbourne och Yulara.

Det innebär att du kan kombinera sydöstra Australien med ett besök vid den berömda klippan mitt i Australien även under en kortare vistelse i landet. När dagarna dagarna i Australien är få vill man ogärna tillbringa hela dagar med att resa från en plats till en annan. Att nu också slippa resan, som tar nästan en hel dag i anspråk, från Alice Springs till Uluru, känns bra.
Själv skissar jag redan på framtida resplaner med Uluru som en av destinationerna.

Ett par provsökningar gav priser runt 2500 kr för t/r-biljetter.

jet.jpg

2014-07-25 10:42 Kommentera
Kategori: Flyg, Northern Territory, Resa i Australien

Podcast om Australien

2014-06-05 09:11 6 kommentarer
Kategori: Intervjuer, Resa i Australien, Resa till Australien

image.jpg

Vagabond står inte bara för en stilig papperstidning, publicerar en massa intressanta artiklar på vagabond.se, ger ut böcker, arrangerar läsarresor och skrivarkurser.

Nu kan man dessutom lyssna på Vagabond. Jodå, nu kan ni njuta en resepodcast när och var ni vill. Det var givetvis bara en tidsfråga innan temat för sändningen skulle bli Australien.

Om ni vill höra Per J Andersson och mig prata om Down Under så kolla in podcasten här.

image.jpg

2014-06-05 09:11 6 kommentarer
Kategori: Intervjuer, Resa i Australien, Resa till Australien

Stor/liten campingvagn

2014-04-21 20:59 Kommentera
Kategori: Logi, Resa i Australien

Det ser ut som ett litet släp men visar sig rymma så mycket mer. Jag skulle gärna erövra Australien med en Conqueror Australia.

Hur är det med er; har ni campat Australien?

2014-04-21 20:59 Kommentera
Kategori: Logi, Resa i Australien

Gästvänliga Australien

2014-01-05 23:11 3 kommentarer
Kategori: Kultur, Resa i Australien

Klimatet, stränderna och den exotiska naturen brukar vara anledningar, som folk nämner varför Australien är ett så fantastiskt ställe att resa till. I nästa andetag lägger man ofta till: "Och så människorna förstås!"

Aussies är helt enkelt väldigt trevliga och lätta att ha att göra med. Det är givetvis en grov generalisering, men den stämmer ändå ganska bra. Man är öppen, rolig, glad och har en no-worries-attityd till det mesta.
Kanske skiner glädjen och stoltheten över att bo i ett så fantastiskt land igenom? Därav kommer också att man utan vidare kliver in i rollen som guide oavsett om man är en sån till profession eller bara en glad, men entusiastisk, amatör. Med en aussie som ciceron blir turen till Uluru, promenaden mellan Circula Quay och Operahuset eller en bush walk i Flinders Rangers någon alldeles extra.

Den typiske australiern är också mycket gästfri. I slutet av 80-talet arbetade jag med att se till att bilarna till Danmarksfärjan i Göteborg kom på båten ordentligt. Det var senhöst och det regnade i sidled på det där charmiga viset som det ofta gör på Västkusten på hösten, vintern, våren och sommaren. Själv var jag ändå nöjd eftersom jag hade en bokad biljett till Sydney två månader senare. Det kunde regna hur mycket det ville, för jag skulle ändå iväg till sommaren.

När ett par från Adelaide stannade till hos mig och köpte en enkel till Frederikshavn kunde jag inte låta bli att berätta att jag minsann skulle åka till Australien. "Men då måste du komma och hälsa på oss!" kom svaret. Jag skrattade och sa "Visst!" Det är ju så man säger.
De åkte vidare, men ett par minuter senare kom de tillbaka med en lapp med telefonnummer och en adress strax söder om Glenelg. De menade det verkligen!

Några månader senare efter att ha kört sträckan Melbourne-Adelaide via Great Ocean Road på en dag (fråga mig inte hur det gick till!) parkerade vi utanför deras hus och klev på. Välkomnandet var av slaget gamla vänner får, som kommer på besök. Snart satt vi med ett glas vitt i handen och berättade om vad vi upplevt så långt i Australien och vad vi skulle hitta på de närmaste veckorna. Dagen efter tog de med oss till Barossa Valley och Hahndorf.

stu-marcia.jpg

Detta är Marcia och Stuart 25 år senare; november 2013. De hämtade mig vid flygplatsen och mottagandet blev detsamma som tidigare gånger; som om en gammal vän kommit på besök. Snart satt vi med ett glas vitt i handen, pratade om det som varit sedan sist och tittade på foton av nära och kära på våra iPads.
Här har vi just avnjutit en härlig seafood-lunch i Brighton och tar en promenad längs med vattnet.

– Ta med dig familjen nästa gång, löd uppmaningen när jag reste vidare. Det är inte omöjligt att jag tar dem på orden,

2014-01-05 23:11 3 kommentarer
Kategori: Kultur, Resa i Australien

Gratis tidning för backpackers

2013-12-06 20:50 Kommentera
Kategori: Logi, Resa i Australien

Är du backpacker? Är du en backpacker som är intresserad av Australien och Nya Zeeland? Är du inte backpacker men ändå intresserad av Australien och Nya Zeeland?

Eftersom du fortfarande läser detta så utgår jag från att du svarade ja på minst en av ovanstående frågor. Bra, för detta kommer du att gilla.

Du kanske har hört talas om YHA Australia. Det är en hostel/backpacker-kedja med vandrarhem över hela Australien. Tillsammans med systerorganisationen på andra sidan Tasmanska sjön har man nu kommit på att man inte bara ska erbjuda prisvärd logi, diverse rabatter på rundturer, aktiviteter samt buss- och tågresor. Man har också startat en tidning, Backpackers Essential.

I den kan man kolla in de senaste backpackernyheterna ifrån Australien, Nya Zeeland och resten av världen, resereportage, bildspel och ta del av förmånliga erbjudanden.

Backpackers Essentials är gratis och går att läsa som online-tidning här.
Har du en iPad kan du ladda ner specialutgåvan för just paddor här.

image.jpg

2013-12-06 20:50 Kommentera
Kategori: Logi, Resa i Australien

Calamari i Glenelg

2013-11-18 01:57 Kommentera
Kategori: Adelaide, Mat och dryck, Resa i Australien, South Australia

Jag avnjuter just en härlig omgång calamaris i trevliga Glenelg i Adelaide. Jag var på en mycket lyckad delfintur på förmiddagen. Mer om det längre fram.

image.jpg
Moseley Square, Glenelg. Notera juldekorationen.
image.jpg
Mmmmmm ...

2013-11-18 01:57 Kommentera
Kategori: Adelaide, Mat och dryck, Resa i Australien, South Australia

Johan Drejenstam

Hej, jag heter Johan Drejenstam och kan inte sluta att tänka på Australien. Jag räknar om penningsummor till flygbiljetter som det står Sydney på, jag spelar didgeridoo och drömmer ständigt om nästa resa till Down Under.
Kommentera gärna det jag skriver.
Vill du kontakta mig nås jag på johan.drejenstam(at)australienbloggen.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206