Världen i en ryggsäck

Liftar mellan vita stränder och turkost vatten

2016-02-27 22:02 2 kommentarer

Det enda sätter att ta sig omkring i Tasmanien är med bil. Bussen går inte vissa dagar och mellan många platser finns det inte ens förbindelser. Men det går utmärkt att lifta.

Efter Hobart börjar vi resan norrut längst Tasmaniens östkust och efter en hemsk dag i den lilla orten Triabunna är vi uppe med tuppen för att åka vidare. Två schyssta israeliska killar, som bilar igenom Tasmanien och sjunger med i sångerna på den brusande radion, tar oss hela vägen till nästa destination: Coles Bay

Coles Bay är en liten ort som är utmärkt för den som vill besöka Wineglass Bay med turkost och glasklart vatten, kritvit strand och vacker natur.

Wineglass Bay ligger inbäddad på andra sidan kusten ett par kilometer från Coles Bay. Vi cyklar dit, tar oss upp till utsiktsplatsen (1 timmes promenad) och ser ut över Wineglass. Vilken fröjd för ögonen! De flesta vänder tillbaka efter att ha nått utsiktsplatsen, vilket gör att stranden inte är fullpackad av turister. Passar mig perfekt! 30 minuter senare står jag mitt i paradiset. Molnen som omgärdat bukten hade dragit vidare, solen skiner och det är vykortsvackert. På vägen hem möter vi en söt Wallaby som antagligen blivit matad av turister och nu inte är rädd för människor längre. (not. mata dem inte)

Wine glass.jpg
Wine glass 4.jpg
Wineglass Bay från utsiktsplatsen
Wine glass 5.jpg
Wine glass 9.jpg
Wine glass 6.jpg
Wine glass 8.jpg
En mycket glad liftare
Wine glass 3.jpg
Wine glass 12.jpg
Wine glass 11.jpg
Ja, jag vet att de är väldigt söta, men mata dem inte.

Efter två dagar i Coles Bay bär det iväg norrut och vi ställer oss vid vägen med tummen upp i luften. 2 liftar senare blir vi upplockade av en liten sportbil som hastigt svänger upp bredvid oss. Phil och Kelly tar oss längst de slingriga kustvägarna.

Vi körde förbi vårt B&B och fortsätter till Binalong Bay med ännu fler vita stränder och turkost vatten och kustremsan Bay of Fires. Här brukade Phil campa på somrarna längst de röda stränderna. Färgen på stenarna kommer från en speciell lav. På kvällarna kan det bokstavligen se ut som att stränderna brinner.

Efteråt skjutsar de oss till vårt B&B och vi vinkar hej då medan bilen rusar nedför backen. Nästa morgon återvänder vi till de brinnande stränderna och spenderar flera timmar på att utforska kusten.

liftar.jpg
Mot St Helens och Bay of Fires
philips bild.jpg
Phil och Kelly tog oss på en guidad tur och skjutsade oss hela vägen hem.
Binalong beach strand.jpg
Bay of Fires.
Binalong beach sten.jpg
Binalong Bay har vita stränder och ännu mer turkost vatten och ligger granne med Bay of Fires.
Binalong beach strand 2.jpg
Binalong beach båtar.jpg
Binalong beach.jpg
Binalong beach träd.jpg

2016-02-27 22:02 2 kommentarer

kikerpuu

Jag reser alltid med ryggsäck. Det ger utrymme för flexibilitet och snabba ryck. Här skriver jag om backpacking världen över. Om människor jag möter och platser jag besöker.

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206