Annons
Annons
Nyhet

Så flyger du billigt till Asien

Under hösten har flera flygbolag dragit igång kampanjer med billigt vinterflyg. Nu har Finnair startat sin vinterrea på långdistansflyg.

Text: Redaktionen • 2010-09-22 Uppdaterad 2021-06-23

Så flyger du billigt till Asien
Bangkok och Delhi – nu finns reabiljetter hit. Foto: Stock Exchange

Priskoll: Många drömmer om några veckor i Asien i vinter. Men ska man komma billigt undan gäller det att boka i tid. Att hoppas på låga sista minuten-priser på reguljärflygplanet är som att vänta på att under ska ske (det kommer det inte).

Däremot kan du förstås hitta billiga sista minuten-charterresor till Goa, Thailand och Sri Lanka (årets nygamla nykomling).

Men erfarenheten från tidiga år säger oss att de resorna inte finns i slutet av december, januari och februari, då de flesta vill resa.

Under de här perioderna kan du däremot hitta sista minuten-charter till Asien: hela november och första halvan av december samt i slutet av mars och början av april (därefter tar säsongen för sol- och badcharter till Asien slut).

Dyrt över jul
Har du tänkt dig en billig jul- och nyårsresa måste vi redan nu göra dig beskviken. Den finns inte i sinnevärlden. Visst finns det resor kvar, men till relativt sett höga priser både när det gäller reguljärflyg och charterresor.

Flera flygbolag har kört kampanjer på billigt långväga höst- och vinterflyg, vilket vi tidigare skrivit om här på vagabond.se. Läs mer här!

Ny kampanj
Nu har Finnair dragit igång sin kampanj. Om du bokar senast 11 oktober kan du flyga billigt till Indien och Japan i vinter. Och slår du till mellan 4 okt och 30 november kan du komma billigt undan när det gäller Bangkokflyg i vinter.

En tur och retur till indiska Delhi kostar exempelvis 4 700 kr, Peking 5 400 kr, Hongkokong och Bangkok 5 700 kr och flera destinationer i Japan 6 800 kr.

Det är i stort sett samma pris oavsett om du startar resan i Stockholm (Bromma och Arlanda), Norrköping eller Göteborg.


Text: Redaktionen • 2010-09-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top