Borta Bra-bloggen

Ta Dreamlinern från Arlanda

2013-08-01 11:17 Kommentera

Qatar-787_1200x800px.jpg

Idag händer det. Arlanda får som första flygplats i Skandinavien avgångar med nya Boeing 787 Dreamliner.

Räkna med att merparten av Stockholmsområdets flight spotters kommer att flockas runt Arlanda idag. Klockan 14.20 dimper Qatar Airways dagliga flight från Doha ner på asfalten på ARN, med en ny flygplanstyp.

Dreamlinern har, äntligen, kommit till våra nejder för att stanna. Flygplanstypens enda tidigare visit var ett besök av Ethiopian Arlines 787:a förra hösten.

Ni vet hur det var. Norwegian skulle ju bli först ut redan i början av sommaren, med Boeing 787 från Stockholm till New York och Bangkok. Men batterier brann och flygplansleverans försenades, så istället blir Qatar Airways första bolag att ha en Dreamliner i reguljärtrafik till och från Sverige.

Jag har inte varit överdrivet sugen på en resa till Doha. Förut. Nu känns det mycket mer lockande.

Nyfiken på hur det kan vara att flyga med Qatar Airways Dreamliner? Kolla in den här sidan!

2013-08-01 11:17 Kommentera

Anonym 1904022506

Göran är resejournalist, redaktör och fuskar i foto. Han gillar mazariner, New York, Asien, Grekland och fönsterplats. Göran frilansar för Vagabond och bloggar även på BortaBra.se. Nya prylar, appar och att lägga timmar på nätet i jakt på billiga resor är främsta tidsfördriv. Mäktigaste reseupplevelsen hittills fick han i Antarktis. Bästa ännu inte gjorda resan är vandring i Nepal. Eller cykel i Champagne. Eller kanske en rundresa i Burma.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206