Fifty by 30

Tsukiji Fish Market - världens största fisk- och skaldjursmarknad!

2014-03-19 09:05 2 kommentarer
Kategori: Tokyo

tsukijifishmarket9.jpg

Häromveckan steg vi upp redan klockan 5:00 för att ta första tåget in till Tokyo. Strax innan 06:00 mötte vi upp min vän Satoko vid utkanten av Tsukiji Fish Market, världens största fisk- och skaldjursmarknad. Långsamt gick vi in på marknaden, försiktiga för att inte störa alla de fiskare och säljare som jobbat snabbt och flitigt i den kalla morgonluften. Var man än vände fanns där skaldjur och fiskar i alla storlekar, färger och former. Krabbor, ålar, blåsfiskar, räkor, musslor och snäckor jag aldrig sett tidigare. För att inte tala om de gigantiska tonfiskarna som ståndägare stod och kämpade med att såga i mindre bitar. Köpmän åkte snabbt förbi på minitraktorer inne på marknaden, och man fick snabbt hoppa undan så fort man hörde en motor närma sig. Överallt människor som snabbt och flitigt säkerställde att handeln på marknaden rullade på även denna morgonen. Platsen var större än vad jag kunnat föreställa mig.

Vi åt frukost i utkanten av marknaden. Färsk sashimi och bbq-grillad Unagi, Japansk sötvattensål.

tsukijifishmarkettuna.jpg
tsukijifishmarket6.jpg

Missa inte att komma på ett tidigt besök om du besöker Tokyo inom de närmaste månaderna. Inför sommar-OS 2020 kommer marknaden att stängas ner och flyttas till nya, modernare lokaler. SVT kallar det en av "Nio platser att besöka – innan de försvinner". När marknaden flyttas befaras dess charm försvinna.

tsukijifishmarket5.jpg
tsukijifishmarket3.jpg
tsukijifishmarket4.jpg
tsukijifishmarket10.jpg
tsukijifishmarket8.jpg
tsukijifishmarket1.jpg
tsukijifishmarket7.jpg

2014-03-19 09:05 2 kommentarer
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206