Fifty by 30

La Bombance

2014-04-05 11:40 Kommentera
Kategori: Tokyo

Det finns 243 restauranger i Tokyo med stjärnor i Michelinguiden - en guide för resenärer och restauranggäster som ges ut årligen med syfte att utse världens främsta restauranger. Tokyo är den stad med flest Michelinstjärnor i hela världen, och kanske därmed även den restaurang med världens bästa restaurangutbud. Något som givetvis öppnar upp för en hel värld av möjligheter när det kommer till att hitta nytänkande och spännande matupplevelser.

bombance1.jpg
Kvällens avsmakningsmeny på La Bombance. Rätterna varierar dagligen beroende på vilka råvaror som inhandlats av mästerkocken på morgonen.

I torsdags åt vi på en-stjärniga restaurangen La Bombance i Minato-ku, ungefär 10 minuters promenad ifrån Roppongi Station. La Bombance serverar traditionell japansk mat med en modern tvist och innehållande utländska råvaror. Här finns det bara en avsmakningsmeny att välja på med 10 rätter som noggrant komponeras och anpassas efter dagsfärska ingredienser (kostar JPY10 000, motsvarande 650kr per person). Havsöron, sjöborre, räkor, ål och frigående kyckling. Bakad gåslever med blåbärssås. Sushi gjord på eldflugs-bläckfisk. Vissa rätter mer kontroversiella än andra.

Flera gånger under middagen kom stjärnkocken Makoto Okamoto fram och pratade med oss om kvällens rätter och om restaurangen. Vi fick även lite ledtrådar kring hur man tillagar den fantastiska vita kaffepuddingen som serverades till efterrätt. Han har drivit krogen i 10 år. Från början bara med plats för runt ett dussin personer. Idag ligger restaurangen i en ny källarlokal, gömd under en anonym byggnad längst huvudgatorna i Nishiazabu, och har plats för 30 middagsgäster per kväll. Reservation krävs. Och ett besök rekommenderas alla gånger!

bombance3.jpg
bombance2.jpg
Sushi på eldflugs-bläckfisk, brocolli och rostbiff.
bombance7 copy.jpg
bombance6.jpg
Risnudlar med sjögräs och bläckfisk.
bombance8.jpg
Foie gras-paj med blåbärssås.
bombance4.jpg
Stort utbud av sake, japanskt risvin.
bombance5.jpg
Stjärnkocken Makoto Okamoto ger oss sitt visitkort efter middagen och följer oss upp på gatan för att hjälpa oss hitta en taxi. Han har drivit krogen La Bombance i 10 år.

2014-04-05 11:40 Kommentera
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206