Fifty by 30

Under tågspåren i Yūrakuchō

2014-05-06 13:00 Kommentera
Kategori: Tokyo

yuurakuchoo3.jpg

Mellan stationerna Yūrakuchō och Shinbashi på JR-linjen sprider sig hundratals restauranger och barer ut under tågspåren. Hit kommer japanska affärsmän efter jobbet på vardagarna för att njuta av grillade yakitorispett och färska skaldjur. Ostronbarer och grillrestauranger samsas längst med tegelmurarna. Var femte minut hörs dånet från de överpackade tågen som snabbt skrider förbi ovanför.

Halva nöjet är att gå omkring och spana på de olika restaurangerna, försöka tyda menyerna och lista ut vad just deras spécialité är. Rislampor i olika färger lyser upp trånga gångar under spåren i ljusgula och vita nyanser när man letar sig fram förbi grupper av stiliga affärskollegor som står och dividerar om bästa platsen för kvällens drinking party. Själva hittar vi en liten restaurang som skryter om sin grillad bläckfisk. Yakiika. Inköpt på Tsukiji-marknaden samma morgon, så klart. Vi avnjuter den tillsammans med friterad kyckling, nudlar och olika sorters sashimi. I Japan är det vanligast att beställa in flera rätter till bordet att dela på. Lite samma tänk som tapas alltså. Och notan slutar på nästan ingenting, här under tågspåren dit få turister letar sig in.

yuurakuchoo5.jpg
Under tågspåren mellan Yūrakuchō och Shinbashi station ligger hundratals restauranger och barer gömda.
yuurakuchoo6.jpg
yuurakuchoo1.jpg
yuurakuchoo7.jpg
yuurakuchoo4.jpg
På restaurangerna serveras yakitorispett, nudlar, friterad kyckling och mycket mycket mer. Alla runt bordet delar på rätterna. Lite som en japansk motsvarighet till tapas.
yuurakuchoo9.jpg
Hoppy blandat med japansk starksprit är en av japanernas favoritgroggar.
yuurakuchoo8.jpg
yuurakuchoo2.jpg
Ett sista stopp för kvällen, när ölen smakar som bäst.

2014-05-06 13:00 Kommentera
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842