Fifty by 30

Gudomliga hjortar i Nara

2014-05-07 03:10 2 kommentarer
Kategori: Japan Runt

nariadeer7.jpg

En timme öster om Kyoto ligger staden Nara, Japans första permanenta huvudstad. Nara är känt för sina fantastiska tempel, och för världens största Buddhastaty i brons som står inne i det gigantiska trätemplet Todai-ji mitt i Naraparken, omringat av skog och grönska. Och sikahjortar.

Symbolen för Nara är sikahjorten. I Naraparken springer över 1000 vilda, men tama, sikahjortar fritt. Enligt japansk folktro är hjortarna sändebud från guden Takemikazuchi, och anses heliga.

Lite varstans i parken säljs speciella hjortkex, shika sembe, för 150 ¥ (ca 10kr) som besökare kan mata djuren med. Det är en ganska surrealistisk känsla att vandra runt bland hjortarna, och att mata och klappa dem ute i naturen. En historiskt viktig, men främst en väldigt speciell, plats att besöka.

(Tack till Tobias Larsson som förtydligade att det är just hjortar och inte rådjur som finns i Nara.)

nariadeer6.jpg
Det finns över 1000 tama sikahjortar i Naraparken som springer fritt.
nariadeer3.jpg
nariadeer2.jpg
Shika Sembe (hjortkex) säljes för ca 10kr runtom i parken.
naradeer.jpg
nariadeer.jpg

2014-05-07 03:10 2 kommentarer
Kategori: Japan Runt

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842