Fifty by 30

Trendigt kaffe i Harajuku

2014-12-11 02:32 Kommentera
Kategori: Tokyo

OmetosandaKoffee_drinks.JPG

Kaffe är trendigt i Tokyo. Det finns mängder av moderna och nytänkande caféer som lyfter kaffemakeriet som världens viktigaste hantverk. Särskilt i Harajuku-området går det att hitta dessa pärlor. Omotesando Koffee, flitigt gömt på en liten gata bland bostadshusen norr om superexklusiva gatan Ometosando Dori, sägs ha Tokyos bästa kaffe. Här turas två skickliga baristas om att brygga det ljuvligaste av kaffe, som sedan långsamt avnjuts i den lilla japanska trädgården utanför. The Roastery på den fantastiska shoppinggatan Cat Street bjuder på en uppvisning av kvarnar och kaffebönor med olika ursprung, smak och aroma. Den stora industrilokalen luktar ljuvligt. Igår halkade jag och Fanny in på New Coffee Steppers. En blandning mellan bokbutik, designshop och mini-café med bara ett långt barbord som sittplats, där en barista omsorgsfullt gör i ordning cappuccino, caffe latte och filterkaffe bakom disken. Ett besök i Harajuku är inte komplett utan en kopp riktigt bra kaffe.

OmetosandoKoffee_entrance.jpg
Från den japanska trädgården utanför Ometosando Koffee, med utsikt mot bostadsområdet utanför.
NewCofeeSteppers_barista.JPG
NewCoffeeSteppers_coffee.JPG
OmetosandoKoffee_entrance2.jpg
New Coffee Steppers bjuder på en blandning av kaffe, design och böcker.

2014-12-11 02:32 Kommentera
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206