Fifty by 30

Okonomiyaki i konstnärshus

2015-02-06 03:55 4 kommentarer
Kategori: Tokyo

okonomiyaki4.jpg

Jag har uttryckt min kärlek för Okonomiyaki förut - den japanska pannkakan/pizzan/omeletten som grillas vid bordet och innehåller allt du önskar. Okonomi för "det man gillar / ens smak" och yaki för "grillat". Denna härliga maträtt är mest populär i Osaka och Hiroshima, men även i Tokyo går den att hitta - ofta på Teppanyaki-restauranger eller i Tsukushima på Monja Street som jag skrivit om tidigare. Där kan du även äta den rinnigare Tokyovarianten med nudlar - Monjayaki - som givit gatan sitt namn.

I Harajuku, djupt in bland gränderna bakom Cat Street, hittar du Design Festa Gallery. Ett konstnärshus där mindre kända japanska konstnärer ställer ut, och både konstbutik, fik och så en Okonomiyakirestaurang vid namn Sakura Tei finns att besöka på bakgården. På Sakura Tei kan du pröva alla olika slags okonomiyaki och monjayaki - både mer traditionella med skaldjur eller fläsk toppade med torkade fiskflarn, eller så mer experimentella varianter som mexikansk eller koreansk. Maten lagar du direkt på bordet framför dig, och lunchmenyn kostar inte mer än 720 yen per person (ca 50kr). Efter lunchen kan du spana in alla utställningar och kanske köpa med dig ett konstverk hem. En perfekt paus från all shopping i Harajuku!

okonomiyaki3.jpg
okonomiyaki.jpg
okonomiyaki5.jpg
okonomiyaki2.jpg
okonomiyaki6.jpg

2015-02-06 03:55 4 kommentarer
Kategori: Tokyo

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842