Fifty by 30

Kreis 5 och det hippa Zürich

2015-07-27 17:11 Kommentera
Kategori: Schweiz

kreis5_1.jpg

Kreis 5 har på senare tid växt till sig från att vara en lite hårdare, industriell stadsdel till att bli den kanske trendigaste delen av Zürich. Här vimlar det av intressanta restauranger, coola barer och uteserveringar; ibland under både vimplar, paraplyer och granna ljusslingor. Särskilt om kvällarna. Här hittar du designbutiker, restauranger och parkhäng vid Viadukt, en urban shoppinggalleria byggd längst med och under bågarna på en bro. Inte långt därifrån ligger Josef, en trendig restaurang där smårätter med fantastiska smaker står i fokus. Frau Gerolds Garten är en utomhusbar och restaurang som direkt för tankarna till Trädgården i Stockholm; full med bubblande människor, färggranna lampor och svalkande öl. Intill Frau Gerolds Garten ligger flertalet klubbar som kommer till liv senare på kvällen. Eller om du letar efter en imponerande takbar med utsikt över staden är det kanske Clouds som du bör besöka.

kreis5_2.jpg
En läskande Aperol Sour som fördrink på restaurangen Josef.
kreis5_5.jpg
kreis5_4.jpg
På Restaurangen Josef serveras ett antal smårätter istället för huvudrätter. Här en typisk schweizisk råbiff.
kreis5_6.jpg
kreis5_12.jpg
Shoppinggallerian Viadukt huserar så väl designbutiker som barer och restauranger; många med livespelningar och konstutställningar.
kreis5_9.jpg
kreis5_13.jpg
kreis5_8.jpg
Frau Gerolds Garten är en sprudlande utomhusbar och restaurang.
kreis5_11.jpg
kreis5_7.jpg
kreis5_10.jpg

2015-07-27 17:11 Kommentera
Kategori: Schweiz

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842