Fifty by 30

El Nido, Filippinerna

2015-09-04 11:20 1 kommentar
Kategori: Filippinerna

elnido7.jpg

El Nido är en backpackers paradis. Beläget på norra udden av den Filippinska ön Palawan, kallas platsen ofta för "The Final Frontier" - den yttersta gränsen av Filippinerna. Från den lilla staden El Nido tar du dig ut med en traditionell filippinsk fiskebåt, en banca, till orörd natur, paradisöar och laguner, och den färgglada världen under havsytan.

Här kan du leva Robinsonlivet på en egen kritvit strand ute i den turkosblå skärgården och dess kalkstensöar, med mängder av fisk- och växtliv att upptäcka med snorkel eller dykutrustning. Korallrev som sträcker sig så långt ögat når i det klara vattnet med 30 meters sikt. Magiska laguner som du tar dig igenom med kajak. Inte undra på att svenska Robinson spelades in just här 2009.

Staden El Nido bjuder på god mat, småbutiker, vacker natur och filippinsk gästfrihet. Här finns flertalet ställen att ta dykcertifikat eller att hoppa på en båt dagligen för att snorkla runt bland korallreven en dryg halvtimmes båttur bort från staden.

Till El Nido kommer du antingen med flyg från Manila direkt till den resortägda flygplatsen nära staden med Islands Transvoyager Incorporated (ITI). Flyget bokas via El Nido Resorts. Eller så flyger du till Puerto Princesa och tar buss de sista 30 milen till El Nido.

Du kan sen välja att bo inne i El Nido town på ett av flertalet mindre hotell eller hostels, och ta båt ut om dagarna till öarna och stränderna som El Nido har att erbjuda. Eller så bor du på ett av El Nido Resorts eko-hotell ute på öarna Miniloc, Lagen, Apulit eller Pangulasian, de enda aktören med tillstånd att bygga på öarna på grund av deras strikta ekoprofil. Alternativt att du ö-luffar och bor på en båt under några dagar, som Vagabond tidigare tipsat om i denna artikel: Filippinerna – båtluffa bland Robinsonöar.

Bäst sikt i havet har du i april och maj! Men det går bra att besöka när som från december - maj. Juni till november är det regnsäsong.

Att packa för resan: ett undervattensfodral till din kamera eller mobil. Du kommer att förstå varför.

elnido.jpg
elnido8.jpg
elnido11.jpg
elnido2.jpg
elnido4.jpg
elnido6.jpg
elnido10.jpg
elnido3.jpg
elnido5.jpg

2015-09-04 11:20 1 kommentar
Kategori: Filippinerna

Anonym 1730202916

Frilansande digital kommunikatör och skribent, bosatt i London. Tidigare Tokyo. Digital nomad. Jag gillar resor, människor, カラオケ och att skriva. Mitt mål är att besöka 50 länder innan jag fyller 30 år.


Besökta länder: 49 (senast Ecuador)

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206