Frida-i-Buenos-Aires

Drömmen om Ystad

2013-11-07 00:36 2 kommentarer
Kategori: Argentina, Kultur, Litteratur, Media, Sverige, Ystad

Häromdagen kom vår kompis Pablo hem till oss i sällskap med sin halvbror Felipe. Felipe bor i en annan stad med sin mamma, María Rosa, och en tredje bror, Ignacio, så därför hade jag inte träffat honom tidigare. Han berättade stolt att familjen ska göra sin första Europaresa i februari.

De flesta argentinare väljer att besöka Spanien eller Italien när de korsar Atlanten för första gången, eftersom många har sina rötter där. Även den som är tredje generationens italienare eller spanjor känner stark anknytning till sina förfäders fosterland. Men Felipes familj har inga planer på att besöka Sydeuropa:
-Vi ska till Sverige, sa han som om det vore helt självklart.
-Jasså, till Stockholm va?, antog jag.
-Nej, till Ystad. Min mamma är en inbiten Wallanderfanatiker. Hon vill besöka det där hotellet där Wallander alltid äter, Hotell Continental tror jag det heter. Vi ska åka över Öresundsbron också. Vi tittar alltid på den där teveserien Bron, som vi laddar ner från nätet. Och vi vill se Malmö och Köpenhamn såklart.

Jag kände mig lite varm inombords, det där är ju mina gamla hemtrakter. När tåget från Kastrup kör upp på bron och över Öresund, ja då vet jag att jag snart är hemma i Malmö. Och jag blir allt lite rörd när jag tänker på att Ystad i februari, när det är mörkt och kallt och snålblåsten viner över de skånska slätterna, kan vara ett drömresemål för en argentinsk familj. Tack Henning, det är din förtjänst.

Ystad.jpg
Ystad i juli, varken kallt eller blåsigt

2013-11-07 00:36 2 kommentarer
Kategori: Argentina, Kultur, Litteratur, Media, Sverige, Ystad

Anonym 371072741

Jag är journalist och bosatt i Argentinas huvudstad sedan tolv år tillbaka. Följ med till mitt Buenos Aires och upptäck smultronställena bortom de stora turistmagneterna. På den här bloggen hittar du bland annat skildringar av vardagslivet på andra sidan Atlanten, tips, praktisk information och reseberättelser från andra platser i Argentina och Latinamerika.

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842