Frida-i-Buenos-Aires

Hösten när den är som bäst

2016-05-09 03:48 4 kommentarer
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Mat, Vardagsliv

20160507_132850.jpg
Vackert träd i Ingeniero Maschwitz.

Det har varit lite bloggtorka härinne på sistone. Mycket jobb, intensivt vabbande och en dunderförkylning är några av anledningarna som har hållit mig borta från bloggen ett tag. Men nu är jag tillbaka på spåret igen, med lite höstbilder från området kring Ingeniero Maschwitz, drygt 5 mil från Buenos Aires.

Ni som har läst bloggen ett tag har säkert inte missat att hösten är min absoluta favoritårstid i Argentina. Man får äntligen ta av sig sandalerna, som blivit uppslitna efter att ha suttit på i nästan sex månader och plocka fram boots och tjocka tröjor. Morgnar och kvällar kan vara lite kyliga, men mitt på dagen är vädret ofta fantastiskt och man kan sitta ute i solen och äta lunch eller dricka kaffe. En perfekt årstid att besöka Buenos Aires, eftersom man slipper den fuktiga sommarhettan och det brukar regna mindre än på våren.


20160507_132315.jpg
A walk in the park. Hösten är enligt denna bloggare världens bästa promenadårstid.

Trots att det vi den senaste veckan varit riktigt vinterväder med argentinska mått mätt (det vill säga bara ett par grader på morgonen), så bjöd helgen på underbart höstväder. Perfekt för en promenad en bit utanför storstaden och för att grilla, något som hör alla årstider till i Argentina.

20160507_143557.jpg
Här grillas chorizo, morcilla (blodkorv), bifes de chorizo (ryggbiff) och min favorit, osten provoleta.
20160507_143632.jpg
Papas y huevo (potatis och ägg), ett klassiskt tillbehör till asadon. Enkelt och supergott. Koka potatis i bitar och blanda med ett eller två kokta ägg, skurna i bitar. Blanda i salt, vinäger och olivolja, efter smak. Avnjut ljummen.

2016-05-09 03:48 4 kommentarer
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Mat, Vardagsliv

¡Felices pascuas!

2015-04-04 03:13 Kommentera
Kategori: Argentina, Mat, Traditioner

Maria skrev en kommentar till det förra inlägget och undrade följande:

Hur firas påsken i Argentina? Är det påverkan från italienska traditioner?
Vad äter man?

I Argentina firas påsken på liknande sätt som i Spanien och Italien, även om de religiösa traditionerna kanske inte är lika synliga här. Visst organiseras en och annan påskprocession, men de är långt ifrån lika praktfulla och massiva som de man kan se i vissa spanska städer under denna helg. Under påskdagarna är mässorna viktiga för den del av befolkningen som är praktiserande katoliker. Men trots att nära 77 % av argentinarna anser sig tillhöra denna trosbekännelse, så besöker bara 23 % regelbundet en kyrka.*

pask3.jpg
Chokladägg, påskharar och hönor i alla tänkbara storlekar och former hittar man hos de traditionella chokladtillverkarna på Avenida Corrientes.

För de flesta innebär påsken helt enkelt några dagars extra ledighet, då man reser bort eller passar på att träffa familj och vänner. Skärtorsdagen och långfredagen är röda dagar, men på annandag påsk arbetar man som vanligt.

Under påsken får de eviga biffarna för en gångs skull ge vika för fiskrätter, pasta med grönsaker och "empanadas de vigilia", "påskvakspiroger", fyllda med spenat eller tonfisk. Liksom varje påsk är ett av de hetaste samtalsämnena fiskpriserna. Att köpa fisk är inget man gör varje dag och i ett land med en årlig inflation på omkring 30% känns prishöjningarna den här påsken rejält. Chokladägg är ett måste, liksom påskkakan "rosca de pascua".

Nu återstår bara att önska er:
¡Felices pascuas! Glad påsk kära läsare!

*Siffror från enkätundersökningen "Den första undersökningen av tro och religiösa attityder i Argentina", som publicerades 2008 av en grupp forskare på departementet "Samhälle, kultur och religion" på CEIL/Conicet

pask1.jpg
Varför inte hugga in på ett påskägg storlek XXL med påven eller Messi?

2015-04-04 03:13 Kommentera
Kategori: Argentina, Mat, Traditioner

Buenos Aires bästa pizza

2014-11-03 21:11 3 kommentarer
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Mat, Pizza, Traditioner

För ett tag sedan skrev Ida till bloggen och frågade vilket det bästa pizzastället i Buenos Aires var. I staden finns över 4000 pizzerior, så det är inte helt lätt att välja. Den massiva italienska invandringen till Argentina runt sekelskiftet 1900 har satt stor prägel på landets matkultur. Italienska influenser blandades med andra invandrargruppers mattraditioner och med den inhemska gastronomin. Resultatet blev ett nytt italienskt kök med argentinskt stuk. Pizzan är ett exempel på detta. Den riktigt traditionella pizzan bakas al molde, det vill säga i form, och är betydligt tjockare än den som vanligtvis äts i Italien idag. En annan variant är pizza med halvtjock deg, media masa. Vill man ha tunn pizza ska man beställa a la piedra, stenugnsbakad.

I Argentina beställer man oftast inte en hel pizza per person, utan man delar på en eller flera pizzor. På de flesta pizzerior kan man också beställa pizza al corte, det vill säga portioner, av de vanligaste pizzorna.

IMG_0668.JPG
Pizza al corte, en klassiker i Buenos Aires.

Passa på att provsmaka fainá, ett slags kikärtsbröd som ursprungligen kommer från den italienska provinsen Genova och som äts tillsammans med pizza. Man lägger en portion fainá ovanpå sin pizzabit och äter den som en dubbelmacka.

IMG_0667.JPG
Fainá i mängder på min favoritpizzeria Güerrín.

På Avenida Corrientes, som i mitten av förra seklet var centrum för stadens nöjesliv, ligger flera av Buenos Aires mest traditionella pizzerior. De har öppet till långt fram på småtimmarna. Efter midnatt, när de sista föreställningarna på teatrarna i området är slut, består en stor del av deras gäster av skådespelare, artister och folk i nöjesbranschen.

Pizzeriorna du inte får missa:

Güerrín (Adress: Avenida Corrientes 1368) grundades 1932 av italienaren Franco Malvezzi. Deras specialitet är riktig traditionell pizza al molde som bakas i vedeldad ugn. Om jag bara skulle få välja en enda pizzeria i Buenos Aires så skulle det helt klart bli den här.

IMG_0669.JPG
På Güerrín kan du välja om du vill ta en snabb öl och en pizzabit i baren, eller sitta ner och äta i lugn och ro.

Tunnare pizza serveras på Los Inmortales (Adress: Avenida Corrientes 1369), tvärs över gatan, som öppnades på 1952 talet av en familj som invandrat från Castronovo i närheten av Neapel. Med sig till Buenos Aires hade mamman i familjen, Doña Rosa, receptet på sin napolitanska pizza a la piedra. Den blev succé när den började säljas på familjens restaurang.

El Banchero (Adress: Corrientes 1300), som öppnade sin första restaurang i kvarteret La Boca 1932, skapades specialiteten fugazzeta , pizza med lök, fylld med mozzarella.

Fotbollslegenden Maradonnas favoritpizzeria Las Cuartetas är också en klassiker (Adress: Avenida Corrientes 838).

El Cuartito är ett annat populärt ställe i närheten av Avenida Corrientes (Adress: Talcahuano 937). Deras supergoda empanadas de atún, tonfiskspiroger, är vida berömda.

La Americana (Adress: Avenida Callao 83 och Avenida Corrientes 1383), utger sig för att vara La reina de las empanadas, pirogernas drottning. Och ingen som testar deras piroger lär bli besviken. Mina egna favoriter är empanadas de jamon y queso, piroger fyllda med ost och skinka, och deras starka kryddiga köttpirog empanada de carne picante. Du kan såklart även äta pizza här.

IMG_0675.JPG
Fugazzeta, pizzan som har sitt ursprung i den italienskan focaccian, eller fugassa som det heter på genuesiska.

2014-11-03 21:11 3 kommentarer
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Mat, Pizza, Traditioner

Två kvarterskrogar i Rom

2014-10-10 23:26 Kommentera
Kategori: Italien, Mat, Pizza, Rom, Smultronställen

Jag lovade i ett tidigare inlägg att återkomma med tips från Spanien och Italien, där jag tillbringade sommaren. Några tips från min favoritstad Rom måste jag så klart ha med. Jag har ju den stora turen att ha en syster och en svåger som är lokalbor och som tar med mig till sina smultronställen. Stadsdelen Prati där de bor ligger bara ett stenkast från Vatikanen. Precis som i resten av stan kryllar det av turister där och om man är en tillfällig besökare kan det vara svårt att hitta till de där riktigt genuina restaurangerna. Men här kommer två pärlor som du absolut inte får missa:


DSC01245-001.jpg
Avslappnad stämning på Trattoria Da Dantes uteservering

Trattoria Da Dante (Adress: Via Monte Santo 36/a), serverar klassiker från det italienska köket, som till exempel pasta carbonara och cotoletta alla bolognese (kalvfilé med köttfärssås). Restaurangen är en mötesplats för kvarterets invånare, men även för artister och tevefolk, eftersom RAI:s studier ligger i närheten och stället har öppet sent på kvällarna. Räkna med att få betala cirka 60 euro per person för en middag inklusive vin. Få matupplevelser slår Da Dantes trottoarservering en ljummen sommarkväll.

DSC01209-001.jpg
En klassisk förrätt: pane, burro e alici (bröd, smör och ansjovis), att något så enkelt kan vara så gott!
DSC01210-001.jpg
Parmaskinka och buffalomozzarella. På Trattoria Da Dante räcker förrätterna till många.

Terno Secco (Adress: Via Andrea Doria 16) är en trevlig kvarterskrog med rejäla portioner och bra service. Teven står på i ett hörn och ingen blir sur när treåringen ger sig iväg på upptäcksfärd i salongerna. Här finns traditionella pastarätter och pizza från cirka 10 euro. Räkna med cirka 40 euro per person för en hel middag (förrätt, huvudrätt och kaffe) med vin. Stället har en trevlig uteservering.

2014-10-10 23:26 Kommentera
Kategori: Italien, Mat, Pizza, Rom, Smultronställen

Världens godaste frukost

2014-10-06 01:11 Kommentera
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Caféer, Mat, Traditioner, Vardagsliv

På helgmorgnar stiger min underbara (och morgonpigga) man upp först av alla och smiter ner till bageriet på hörnan för att köpa nygräddade medialunas.

Medialunas, spanska för halvmånar,är Argentinas egna croissanter. De finns i versionerna medialunas de grasa, bakade med fett, eller medialunas de manteca, gjorda på smör. Inget bakverk i världen slår en medialuna som nyss plockats ut ur ugnen på ett riktigt bra bageri: gyllengul, frasig och fyllig på samma gång.

medialunas.jpg
Finns det något bättre sätt att börja söndagsmorgonen på än det här?

Om man googlar på "stans bästa medialunas" så får man upp träffar på hur många topplistor som helst. På lunchrasterna på jobb är ett ständigt återkommande samtalsämne vilket ställe som har de bästa bakverken, pizzorna eller pirogerna. Argentinarna är livsnjutare och traditionella när det gäller maträtter och sötsaker. Många bagerier och pizzerior i Buenos Aires har funnits sedan början av 1900-talet och varken recept eller utbud har förändrats särskilt mycket under årens lopp. Varje Buenos Airesbo har sina egna favoriter, i somliga fall ställen där familjen har handlat i flera generationer. Själv gillar jag croissanterna på Confitería Piazza, på hörnet mellan gatorna Luis Saenz Peña och Avenida de Mayo. Här kan du både fika på plats och köpa med dig godsaker hem från bageriet. Det är kanske inte den nyttigaste frukosten, men definitivt den godaste.

2014-10-06 01:11 Kommentera
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Caféer, Mat, Traditioner, Vardagsliv

Tapasrunda i Sevilla och Málaga

2014-08-28 20:40 Kommentera
Kategori: Mat, Spanien

Just nu när vinterdagarna i Buenos Aires ovanligt råkalla passar jag på att drömma mig tillbaka till sommarsemestern på varmare breddgrader. Det finns knappast något jag saknar mer sedan tiden då jag bodde i Spanien än tapas, dessa ultimata smårätter som både kan vara tilltugg eller en hel middag. I Andalusien kan du beställa in goda och generöst tilltagna tapasrätter på vilken liten oansenlig bar som helst, men vissa ställen har det där lilla extra.

DSC01597-001.jpg
Det är för det mesta fullsatt vid bardisken på El Pimpi.

I Málaga får du inte missa El Pimpi (Calle Granada 62) i hjärtat av gamla stan. "Pimpi är Málagas eget Sixtinska kapell", lär den inhemska poeten Manuel Alcantará ha sagt. Jag antar att han syftade både på dess popularitet, atmosfären och på de himmelslika rätterna. Denna stadens kanske mest populära tapasbar öppnades 1971 och har sedan dess varit en knutpunkt för flamencoartister, poeter, författare, konstnärer, skådespelare och politiker.

DSC01599-001.jpg
Andalusisk atmosfär på El Pimpi.

Tavernan ligger inhyst i en vacker gammal byggnad från 1800-talet, som under årens lopp tjänat både som stall åt den lokala grevesläkten Buenavista, nunnekloster och festlokal. Restaurangen har flera olika salonger och en stor uteservering, men var beredd på att köa för att få ett bord. Provsmaka till exempel ensalada malagueña, den traditionella salladen som görs på bland annat apelsin, torsk och potatis, eller berenjenas fritas con miel de caña (friterad äggplanta med rörsockersirap).

DSC01594-001.jpg
På El Pimpi hänger serranoskinkorna på rad, precis som det sig bör på ett äkta tapashak.

I Sevilla, staden som är berömd för att ha så varma somrar att man kan steka ägg på asfalten, går fläktarna på högvarv ute på gator och torg och restaurangerna har installerat system som sprutar kall vattenånga över uteserveringarna. Två traditionella tapasbarer hittar du i den gamla judiska stadsdelen Santa Cruz, ett stenkast från katedralen: La Catedral, där du kan avnjuta dina tapas under uppstoppade tjurhuvuden (Calle Mateos Gago 5) och Bar Cervecería Giralda (Calle Mateos Gago 1). Passa på att provsmaka den lokala specialiteten papas aliñadas, kalla potatisar med dressing gjord på ägg, lök, persilja, Jerez-vinäger och jungfruolivolja.

Både i Málaga och Sevilla finns tapasrätter från cirka 2,50 euro.

DSC01383-001.jpg
Eleganta kypare och sann tjurfäktaranda på La Catedral.
DSC01373-001.jpg
Papas aliñadas, ensaladilla rusa (min absoluta favorit i tapassammanhang) och en riktigt kall clara de limón (öl med citronläsk).
DSC01385-001.jpg
På La Catedrals trottoarservering sprutas kall vattenånga över matgästerna.
DSC01389-001.jpg
Bar Cervecería Giralda är en av Sevillas mest klassika tapasbarer.

2014-08-28 20:40 Kommentera
Kategori: Mat, Spanien

Sommarens 5-i-topp

2014-08-04 00:29 Kommentera
Kategori: Italien, Mat, Rom, Spanien

I går morse klockan halv sex landade vi på Buenos Aires flygplats Ezeiza med 10 kilos övervikt i form av olivolja och spanska konserver. Nu är vi tillbaka i den Argentinska vintern, som både igår och idag har visat sig vara ovanligt tropisk, med en temperatur på omkring 20 °C. I morgon sätter en intensiv jobbmånad igång, så det kommer antagligen att bli lite glest mellan inläggen framöver också. Hur som helst så lovar jag att dela med mig av några tips från Spanien och Italien. Men först av allt, en topplista över sommarens roligaste händelser, saker och platser.

boda.jpg
Länge leve brudparet!!!

1. Årets bröllop, som gick av stapeln den 12 juli i den medeltida Santa Maria in Trastevere, i Rom - stadens äldsta Maria-kyrka -, då min syster Malena gifte sig med sin Salvatore. Vackrare brudpar får man leta efter. Den stämningsfulla ceremonin framkallade så mycket känslor att två av gästerna faktiskt svimmade av. Efter en stor italiensk lunch avslutades festen på en takterrass under Roms stjärnhimmel. En alldeles magisk kväll.

tapas2.JPG
Finns det någon bättre sommarmat än tapas? Här serveras mejillones a la marinera, gambas al pi-pil och tzatziki hemma hos moster Lotta i Torremolinos.

2. Tapas, både hemma och ute på krogen. Innan jag flyttade till Buenos Aires bodde jag åtta år i Madrid. Därför blir jag alldeles lyrisk när jag tänker på ensaladilla rusa och croquetas, något som jag verkligen har fått äta mig mätt på i sommar. Jag återkommer med tips på bra tapasställen i Málaga och Sevilla.


rea2.JPG
Alla vägar bär till rean i Rom.

3. Rean i Rom. Colosseum, Fontana di Trevi och Forum Romanum i all ära, men Rom är värt ett besök på sommaren bara för reans skull. Här hittar du skor, kläder och accessoarer med upp till 70% rabatt. Det finns så himla mycket fint att välja på att man blir tokig. Rean börjar sätter igång i början av juli och pågår till början av september. Även om det var ganska utsållat i affärerna nu i augusti så kan man fortfarande göra en del fynd. Bra shopping hittar du på Via del Corso och Via Cola di Rienzo.

benalma.JPG
En helt vanlig julikväll i Benalmádena Pueblo.

4. Andalusiens vita byar har något magiskt över sig ljumma sommarkvällar när skymningen börjar falla. Besök till exempel Benalmádena Pueblo, i Málagaprovinsen. Även om det är gott om turister här, särskilt skandinaviska, så har denna lilla bergsby lyckats behålla något av sin ursprungliga charm. På barer och restauranger sitter en brokig blandning av folk från olika länder i alla åldrar. Samtidigt pågår det vanliga livet här. I tobaksaffären diskuterar några yngre bybor de lokala politikernas beslut att ställa in gårdagens transvestitshow i Torremolinos, eftersom den skulle hållas nära en lekplats. "Folk är så himla bakåtsträvande här i Andalusien, man borde dra till Baskien", säger en ung ensamstående mamma. På kvällarna tar byns gamlingar ut stolar på trottoaren, för att njuta av svalkan och kolla in folkvimlet.

badliv.jpg
En liten kille som gillar att bada.

5. Badlycka. Sist men inte sämst: Att se den här lille killen lyckligt plaska runt i Medelhavet var egentligen det bästa på hela semestern.

2014-08-04 00:29 Kommentera
Kategori: Italien, Mat, Rom, Spanien

Ljusblå pizza

2014-06-10 03:51 2 kommentarer
Kategori: Argentina, Fotboll, Mat, Pizza, Uruguay

VM och mat går hand i hand i Sydamerika. En kompis till mig från Brasilien berättade för mig att när det brasilianska landslaget spelade åt man i hennes familj alltid den mat som var typisk i motståndarlagets land. När de mötte Tyskland serverades till exempel bratwurst och surkål. Denna tradition tycktes bringa tur åt Brasilien. Även om de flesta inte går in lika mycket för maten som min brasilianska kompis så är vad man ska äta under matcherna en viktig del i planeringen inför VM. Typisk fotbollsmat i Argentina är pizza, empanadas (piroger) och picadas, plockmat i form av ost skinka, korvar, oliver och andra godsaker.
I Buenos Aires har restauranger och pizzerior börjat annonsera olika specialerbjudanden som gäller under VM. De flesta äter ute eller beställer hem mat, ingen har tid att stå vid spisen när det finns så många matcher att se.

I grannlandet Uruguay har den klassiska pizzerian Rodelu lanserat en speciell pizza för att stötta det uruguayanska landslaget som i folkmun går under namnet "la celeste", det ljusblåa. Pizzan, vars huvudingrediens är mozzarella, levereras därför i en ljusblå kartong med en bild på uruguayanska supportrar. Degen har en "touch av ingefära", lite annorlunda säger min källa på andra sidan Rio de la Plata som har vågat sig på att testa den.

HOJA-VENTAS PMJ.jpg
Den klassiska pizzan med mozzarella förpackas i landslagets färger, lagom till VM.

Rodelu - förkortning för República Oriental del Uruguay (Den östra republiken Uruguay, landets officiella namn på spanska) -, grundades 1916 och lär vara en av Sydamerikas äldsta pizzerior. Pizzerian har således funnits sedan fotbolls-VM hölls för första gången i Uruguay 1930, samma år som "la celeste" vann finalen mot Argentina och blev världsmästare.

Lite kuriosa: För fyra år sedan började Rodelu sälja färdiglagade pizzor i landets matbutiker. Deras pizza är rektangulär, så kallad "pizza a la pala" ("spadpizza"), en pizzavariant som skapades i början av 1900-talet och som kallas så eftersom den har fått sin form efter bagarens brödspade. Rodelu hittar du på hörnan mellan gatorna Requena García och Sarmiento i Parque Rodó, Montevideo.

2014-06-10 03:51 2 kommentarer
Kategori: Argentina, Fotboll, Mat, Pizza, Uruguay

Fika i engelskt kvarter

2014-06-09 03:02 Kommentera
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Caféer, Mat, Restauranger, Smultronställen

Även om hösten är här på riktigt nu så kan det fortfarande vara riktigt varmt mitt på dagen. Det är med andra ord perfekt väder för att ta en kaffe i solen på någon uteservering. En av stans mysigaste trottoarserveringar har den vegetariska krogen Hierbabuena i stadsdelen San Telmo (Avenida Caseros 454). Förutom olika vegetariska rätter och sallader, serverar de goda mackor, fruktjuicer och kaffe.

cafe2.jpg
Hierbabuena ligger på bottenvåningen i den byggnad som en gång i tiden beboddes av engelska järnvägsdirektörer.

Boulevard Caseros, som den del av Avenida Caseros där restaurangen ligger kallas, är för övrigt - enligt denna bloggare - en av Buenos Aires vackraste platser. Här ligger den pampiga Edificio de los ingleses (Engelsmännens byggnad), som uppfördes 1912 och fick detta namn eftersom direktörerna för det brittiska järnvägsbolaget Ferrocarril del Sud bodde här. Bolaget anlade stora delar av det argentinska järnvägsnätet mellan slutet av 1800-talet och mitten av 1900-talet.

Längs med bulevarden har det öppnat flera trevliga restauranger under de senaste åren, vilket har gett området ett rejält uppsving. Om du är i närheten av San Telmo, missa inte denna lite undangömda gata, perfekt för en fika i höstsolen.

cykel.jpg
Fina detaljer förhöjer caféupplevelsen.
cafe1.jpg
Ta en kaffe i höstsolen på uteserveringen.

2014-06-09 03:02 Kommentera
Kategori: Argentina, Buenos Aires, Caféer, Mat, Restauranger, Smultronställen

Farväl till en hedonist

2014-05-12 01:23 Kommentera
Kategori: Argentina, Kultur, Mat, Vin

I lördags dog en av mina absoluta idoler, Miguel Brascó. Han var en av Argentinas främsta matkritiker och vinexperter, journalist, poet, författare, tecknare, men kanske framförallt livsnjutare. Miguel åt ofta lunch och middag ute och när han var hemma var det han som stod bakom grytorna. När han avled i helgen, 88 år gammal, var han gift för sjätte gången, med en 35 år yngre fru.

Han var också en av de första personerna som jag fick chansen att intervjua i Argentina, när jag 2004 skrev en artikel om vinexport till tidningen Bizclubs Magazine. Miguel, som verkade mycket yngre än sina 78 år, bjöd hem mig på ett glas vin och intervjun gjordes i hans fantastiska kök. På den tiden var han fortfarande gift med fru nummer fem och hans då 6-åriga dotter Milagros skuttade runt i lägenheten.

miguel.jpg
Miguel Brascó i sitt kök när jag intervjuade honom 2004.

Miguel var kultiverad, underhållande och otroligt kunnig när det gällde vin och mat. Han hade stark personlighet och kunde vara hård i sina utlåtanden, men hade samtidigt glimten i ögat. En kosmopolit som hade bott i Peru, Nederländerna och Spanien. Han var utbildad advokat och förutom recensioner och bestsellers om mat och vin, skrev han reseberättelser, låttexter, dikter, sagor, romaner och tecknade. Han startade flera olika gastronomitidningar, grundade tre privata herrklubbar, ledde teveprogram och skapade två egna viner. Argentina har förlorat en intellektuell mångsysslare och en bonvivant i ordets sanna bemärkelse. Ikväll ska jag dricka ett glas Malbec till hans minne.

2014-05-12 01:23 Kommentera
Kategori: Argentina, Kultur, Mat, Vin

Anonym 371072741

Jag är journalist och bosatt i Argentinas huvudstad sedan tolv år tillbaka. Följ med till mitt Buenos Aires och upptäck smultronställena bortom de stora turistmagneterna. På den här bloggen hittar du bland annat skildringar av vardagslivet på andra sidan Atlanten, tips, praktisk information och reseberättelser från andra platser i Argentina och Latinamerika.

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842