Annons
Annons
Nyhet

Många döda i flygolycka i Sydindien

Ett flygplan från Dubai till sydindiska Mangalore körde i morse av landsbanan och kraschade. Några överlevde, men minst 155 befaras ha dött.

Text: Redaktionen • 2010-05-22 Uppdaterad 2010-05-22

Ett flygplan som startat i Dubai och var på väg till sydindiska staden Mangalore körde i morse av landsbanan och kraschade. Några överlevde, men minst 155 befaras ha dött.

Boeing 737-800-planet från Air India Express skulle landa i hårt regn i Mangalore i delstaten Karnataka vid 6.30-tiden på lördagsmorgonen (indisk tid).

Planet tog mark på landningsbanan, men fortsatte i hög fart ut i terrängen, bröts sönder och fattade eld.

Av 166 personer ombord klarade sig färre än tio, enligt Air India.

– Enligt den information vi har räddades åtta personer och fördes till lokala sjukhus i Mangalore, sade bolagsföreträdaren Anup Shrivasta på en presskonferens, enligt nyhetsbyrån AFP.

Mangalore ligger söder om Goa och strax norr om Kerala på Indiens västkust.

Trots en mängd nya flygbolag och ett ökat resande med flyg har Indiens flygsäkerhet varit mycket bra senaste årtiondet. Senast kända stora olyckan hände juli år 2000 i staden Patna – då dog cirka 50 personer.

Den värsta flygkatastrofen i Indiens historia inträffade 1996, då ett plan från Kazakhstan Airlines och ett från Saudiarabian Airlines krockade i luften strax norr om Delhi.


Text: Redaktionen • 2010-05-22
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top