Inre och yttre resor

Fascineras och berörs av munkarnas liv i Luang Prabang!

2014-11-25 17:28 Kommentera

Det är otroligt fascinerande att se alla dessa munkar fladdra förbi. Hundratals munkar med rakade huvuden - alltifrån unga noviser till äldre - startar varje morgon med den tusenåriga ritualen - att samla in små korgar med ris och andra allmosor.

Vilket annat liv än i vårt västerländska samhälle där människorna springer allt fortare. Konsumera mer - träna mer- styla ditt hem - styla dig själv! Inte bara munkarnas liv som är annorlunda. Vi åker längs Mekongfloden - ser glatt vinkande barn och vuxna bada i floden. Enkelt - fattigt. Lyckliga? Omöjligt för mig att veta, men de ser genuint glada ut. Inga missnöjesrynkor - enormt hjälpsamma och vänliga människor! Även bland "vanligt" folk märks hur buddhismen genomsyrar vardagslivet. Vitt skilt från köpcentra och konsumtionens roll som "religion"!

P1020209_web.jpg
Ett gyllene skimmer vilar över Luang Prabang!
P1020254_web.jpg
Överallt syns munkarna!
P1020222_web.jpg
Betagande solnedgång över Mekong Floden!

2014-11-25 17:28 Kommentera

Anonym 1579269464

Jag är forskare, författare, psykolog och föreläsare med en aldrig sinande passion - att resa. Se och uppleva så mycket som möjligt. Börjar planera nästa resa redan på flyget hem. Har förmånen att resa både i jobb och privat samt att kunna jobba var som helst i världen. Är lite av en "country collector" - hunnit med 80 länder hittills och fler ska det bli.
I bloggen lyfter jag fram hur resor påverkar ens inre, hur man förändras och utvecklas. Ger tips på speciella "high lights" - alltifrån städer, natur och stränder till restauranger och mycket annat.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842