Inre och yttre resor

"Busy doing nothing" - livet på Fafa Island/Tonga

2014-12-28 15:08 Kommentera

Vad gör man på Fafa Island? Ja, är det någonstans jag lärt mig konsten att "bara vara" så är det just här. Att sitta på terrassen, samla snäckor, betrakta alla märkliga djur som lever sitt liv i sanden, snorkla, plocka koksnötter direkt från palmen innan man dricker den läskande mjölken, ja efter våra mått mätt - egentligen inte göra någonting.

Inget internet - mobilen gick inte att använda och det lustiga var hur snabbt man anpassade sig. Trots att man inte gjorde någonting hann jag knappast läsa en bok! Ville man koppla upp sig och kolla mailen så gällde det att följa med förmiddagsbåten in till huvudstaden- en upplevelse i sig liksom alla spännande möten - återkommer både till Nukualofa och möten som berört.

Om man ska sammanfatta vad man gör på Fafa Islands - så är det livsnjutning när den är som allra bäst!

P1030307_web.jpg
"Bara vara" - kan inte bli mycket bättre!
P1030275_web.jpg
Inte så dumt att bo i denna lilla bure som skymtar bland palmerna!
P1030315_web.jpg
Snäcksamlingen!
P1030296_web.jpg
Livsnjutning på bryggan!
P1030352_web.jpg
Ingen trängsel på stranden!

2014-12-28 15:08 Kommentera

Anonym 1579269464

Jag är forskare, författare, psykolog och föreläsare med en aldrig sinande passion - att resa. Se och uppleva så mycket som möjligt. Börjar planera nästa resa redan på flyget hem. Har förmånen att resa både i jobb och privat samt att kunna jobba var som helst i världen. Är lite av en "country collector" - hunnit med 80 länder hittills och fler ska det bli.
I bloggen lyfter jag fram hur resor påverkar ens inre, hur man förändras och utvecklas. Ger tips på speciella "high lights" - alltifrån städer, natur och stränder till restauranger och mycket annat.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842