Annons
Annons
På Hogwarts-skolan lär sig unga häxor och trollkarlar magi. Foto: Universal Studios.

På Hogwarts-skolan lär sig unga häxor och trollkarlar magi. Foto: Universal Studios.

Nyhet

Harry Potter-värld ska öppna i Kalifornien

Håll i trollkarlshatten alla Harry Potter-fans. I dagarna annonserande Universal Studios det officiella öppningsdatumet för den förtrollande temaparken The Wizarding World of Harry Potter i Hollywood.

Text: Johanna Jackson • 2015-12-09 Uppdaterad 2021-06-23

Temaparken blir den andra i sitt slag i USA, efter temaparken med samma namn i Universal Studios Orlando. Dessutom finns ytterligare en park i Osaka, Japan och en Warner Bros-park i London.

Harry Potter-värld ska öppna i Kalifornien
The Wizarding World of Harry Potter ska öppna i Universal Studios Hollywood i Los Angeles. Foto: Thinkstock.

I den nya parken som slår upp portarna den 7 april 2016 kommer mugglare att kunna strosa runt i en riktig kopia av den fiktiva trollkarlsbyn Hogsmeade, dricka honungsöl och besöka slottet Hogwarts för en tur i 3D-attraktionen Harry Potter och Den förbjudna resan (Harry Potter and the Forbidden Journey).

Harry Potter-värld ska öppna i Kalifornien
I trollkarlsbyn Hogsmeade kan små trollkarlar dricka alkoholfri hongunsöl. Till stora trollkarlar finns riktig öl. Foto: Universal Studios Hollywood.

En annan attraktion är berg- och dalbanan Flight of the Hippogriff, tillsammans med en rad andra butiker och restauranger där besökare kan shoppa loss på diverse Harry Potter-inspirerande varor som trollkarsstavar, quidditch-utrustning(en påhittad sport från Harry Potter-böckerna) och pumpajuice.

Sevärdheterna som öppnar 2016

Världens högsta berg- och dalbana

Sagoslottet på Sunset Boulevard


Text: Johanna Jackson • 2015-12-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top