Karins värld

Långsiktiga planer

2013-06-16 22:11 1 kommentar

Jag har aldrig varit typen som beställer en resa flera månader innan den ska ske och sedan sitter där och myser och planerar. Att säga vad man ska göra om ett halvår har alltid känts som en omöjlighet. Hur ska jag veta det, liksom. Man vill ju hålla den mentala dörren öppen, inte känna sig låst till en plan. Eller?

Jag tror minsann jag har gjort något historiskt idag.
Idag har jag bestämt att jag åker till Fiji (eller Rarotonga eller Samoa...nånstans i Stilla Havet blir det i alla fall) – I OKTOBER 2014! Fatta!
Nästan ett och ett halvt år kvar, och jag vet redan att jag ska dit. Varför jag ska dit? Det kan vi hålla hemligt ett litet tag till.

Men jag kan säga detta: Det känns SKÖNT att ha en plan som sträcker sig långt fram. Inte en plan som hindrar mig från att åka till Grönland, Argentina, Frankrike eller Lund dessförinnan, men en plan som får mig att känna att det går att sikta lite längre, för en gångs skull. Längta, sukta, mysa. Pilla på planerna när jag känner för det.
Det ger mig lite ro. Jag som gärna gör saker på impuls har börjat träna på långsiktighet. Det här är första steget.

2013-06-16 22:11 1 kommentar

Karin Wallén

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.