Karins värld

Lindsay vågade

2013-10-24 21:21 Kommentera
Kategori: Böcker och film, Västindien

I jakten på kontakter i Dominikanska Republiken ramlade jag över en blogg med det intressanta namnet "What about your saucepans?" (http://www.yoursaucepans.blogspot.se/). Lindsay de Feliz, kvinnan bakom bloggen, har bott i Dominikanska Republiken i ungefär tio år, och är gift med en dominikansk man som kämpat sig upp från en urfattig barndom med knapphändig skolgång till att bli oppositionspolitiker som vågat utmana den lokala makten.

Redan där anade jag förstås att Lindsay skulle kunna lära mig ett och annat om livet i den här karibiska republiken. Så jag kontaktade henne, och hon svarade, och jag ställde frågor och hon svarade, och jag frågade ännu mer och hon svarade alltid, alltid. Hon har helt enkelt varit en helt outstanding kontakt och otroligt hjälpsam inför resan som börjar nästa vecka.

Önskar vi skulle ha tid att träffa henne, men Dominikanska Republiken är större än man tror och Lindsay och hennes man Danilo bor med sina åtta katter och fyra hundar i en avkrok långt uppe i bergen. Det kan bli svårt.
Men jag får i alla fall läsa om Lindsays livshistoria i boken med samma namn som bloggen. Och varför denna mystiska titel, undrar ni kanske?
Jo, för att det var det första som kom ur hennes mammas mun när Lindsay berättade att hon skulle lämna sin man, sitt jobb och sitt hem i England för att bli dykinstruktör på Maldiverna.
"What about your saucepans?", sa mamman, och syftade på det fina kastrullset hon fått förra julen.

Men Lindsay var beredd att lämna sina kastruller för ett annat liv. Hon var 44 år och trött på det liv hon levde. Så hon följde drömmen till Maldiverna där hon blev dykinstruktör. Ganska snart tog jobbet henne till Dominikanska Republiken och där har hon blivit kvar. När jag läser om Lindsays modiga beslut och livsval kan det inte kännas annat än rätt.

Saucepans.jpg
Den första inspirationen till förändring i livet kom med Cosmopolitan. Fjorton år senare lämnade Lindsay allt för sin dröm. Cool kvinna, och mycket hjälpsam.

2013-10-24 21:21 Kommentera
Kategori: Böcker och film, Västindien

Anonym 1432375747

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842