Karins värld

Take-away-öl med påtår

2014-09-19 02:14 Kommentera
Kategori: Nordamerika

British Columbia har länge attraherat vinkännare till Okanagan, provinsens vindistrikt - men nu är frågan om inte den nya mikrobryggeritrenden av öl lockar ännu mer folk.

Lite efter sina amerikanska västkustgrannar nere i Portland och Seattle har bryggeriscenen i Vancouver under senare tid formligen exploderat. Bara i år öppnades 28 nya mikrobryggerier i British Columbia, som nu sammanlagt har strax under hundra stycken.

I Vancouver finns ett flertal pubar som brygger sin öl på plats – och tack vare en lagändring för ett år sedan får man numera även sälja take away-flaskor för påfyllning i samma lokaler.

Man köper alltså en flaska, en Growler, första gången man köper med sig en öl hem. Nästa gång tar man med den, och kan fylla på direkt från puben/bryggeriet, till en mindre summa. Trevligt!

Brassbatflight.jpg
Ofta kan man köpa en "flight", en avsmakningsbricka med tre-fyra ölsorter. Här har vi en "brassbat" på bryggeriet Brassneck, beläget i ett område där många bryggerier låg förr i tiden, och där man nu ser nya mikrobryggerier födas.
Growler.jpg
Minsta sortens growler på Brassneck rymmer 473 ml och kostar runt 45 kronor första gången du köper en fylld flaska. Sedan kostar påfyllningen cirka 25 kronor, lite beroende på ölsort. För mig blev det en Ten times Ten APA, American Pale Ale. Flaskan blir en bra souvenir. På baksidan finns en brödrost avbildad. Bara en sån sak.

2014-09-19 02:14 Kommentera
Kategori: Nordamerika

Anonym 1432375747

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842