Karins värld

Skrivmaskinernas återkomst

2014-09-29 19:25 3 kommentarer

Retro är hett. Retro är rätt. I alla fall en torsdagkväll i månaden, i Vancouver. Första torsdagen varje månad hålls en så kallad Letter Writing Club på den trevliga lilla butiken The Regioinal Assembly of Text, i södra änden av Main Street, i området Mount Pleasant.

Klockan 19 slås portarna upp, och då har redan en liten kö bildats. En kö av ivriga människor som är redo att kasta sig över någon av de cirka 15 skrivmaskinerna som ställts fram i lokalen.
Vissa är där av nostalgiska skäl. Andra har aldrig ens testat en skrimaskin och måste be om hjälp. Var sitter returknappen, liksom?

Snart är det full aktivitet på maskinerna av märken som Remington, Underwood och Smith Corona. Man dricker te och äter kakor, och man slamrar och hamrar med pekfingrar mot knattrande tangenter.
Minns ni ljudet?

Typewriter2.jpg
Te, kakor och skrivmaskiner. Nostalgiafton på Regional Assembly of Text.
Retrotelefon1.jpg
Och se här! På Hotel Zed i Victoria, på Vancouver Island har man inte bara två skrivmaskiner till skrivsugna gäster i lobbyn, utan även rumstelefonerna går i samma retrostil...
Retrotelefon2.jpg
...och för säkerhets skull finns en tydlig How To-guide uppnålad på väggen. Gillar särskilt sista punkten. Om du fortfarande inte fattar hur man använder den där märkliga apparaten med nummerskiva och skruvad sladd så kan du alltid hålla din mobil mot den här krumeluren så får du en mer utförlig guide. Krumelur. Jag vet inte ens vad de där märkena man riktar mobilen mot kallas. Det var enklare förr. En telefon var en telefon.

2014-09-29 19:25 3 kommentarer

Anonym 1432375747

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842