Karins värld

Strandparadiset Texel

2015-08-02 21:53 Kommentera

Sommaren 2015: Karin upptäckte Holland.
Och hon gillade vad hon såg.
Vad hon såg = STRÄNDER!

Jag campade några nätter vid Kogerstrand på ön Texel, den största av de västfrisiska öarna. För att komma dit tar man färjan från Den Helder.
Hela västkusten har fantastiska sandstränder och vissa delar av ön är fågelskyddsområden, men jag höll mig nästan bara till Kogerstrand den här gången. Belägen alldeles i utkanten av den lilla orten De Koog.
Skulle jag åka tillbaka? Absolut! Om syftet är strandsemester och vädret är det rätta.

Texel1_low.jpg
Tidvattnet kommer och går, och en stor del av dagen är det långgrunt. Mycket barnvänligt – och hundvänligt!
Texelstrand1_low.jpg
De här söta strandhytterna erbjuder enkel och extremt strandnära logi för två personer till det fina priset av 20 Euro per natt. På Kogerstrand.
StrandpaviljoenPaal19_low.jpg
Bakom stranddynerna börjar campingområdet. Men vem orkar laga mat på stormkök varje kväll när det finns mycket prisvärda restauranger med läcker mat på stranden... tacka vet jag glamping. Här på Strandpaviljoen Paal 19, Kogerstrand. Rekommenderas.
Hoppfull_Holland_fixad_low.jpg
Texel! Kogerstrand! Värt några glädjeskutt!

2015-08-02 21:53 Kommentera

Anonym 1432375747

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842