Karins värld

When in Prague

2015-11-04 21:22 Kommentera

Ingen okändis direkt, men ack så värd ett besök. U Fleku är Prags äldsta bryggeri, och tvärtemot alla nya, hippa mikrobryggerier, som ständigt uppfinner nya smaker och etiketter – nöjer sig U Fleku med endast en.

Det gör det också extremt enkelt att beställa här. Du låter helt enkelt bli. Du bara sitter på din plats och – häpp! – så har du snart en öl framför dig. När den är uppdrucken står där snart en ny, som genom ren magi.
Du kan testa tricket med att lägga ett ölunderlägg över glaset när du inte vill ha mer. Men det är inte säkert att det hjälper.

UFleku1.jpg
Ett bryggeri. En öl. Tur att den är väldigt god.
UFleku2.jpg
Jag och fotografen Sara Arnald är nöjda – med både öl och mat. Korv, ost och annat gött.
UFleku3.jpg
Man ska alltså lägga ölunderlägget på ölglaset när man inte längre vill ha påfyllning. Lovis är visserligen smart, men fattar inte riktigt grejen här.

2015-11-04 21:22 Kommentera

Karin Wallén

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.