Karins värld

Podcastsnack – res med hund!

2015-11-09 11:05 4 kommentarer
Kategori: Resa med hund

Förra året började jag ta med mig min hund Lovis på resor i Europa. Hon har varit med som en osynlig skugga i flera resereportage i Vagabond, och även (mer synlig) i en del friluftsreportage i Utemagasinet.

Det faktum att det är så enkelt att ha hund med sig i många länder på kontinenten gör att man ju egentligen alltid borde vara på resande fot. Stockholm har visserligen börjat bli lättare att vistas i med hund – fler kaféer, fler pubar och en och annan restaurang tillåter hund, åtminstone i en del av lokalen.

Men i Schweiz, Holland, Belgien, Tyskland, Italien, Frankrike, Tjeckien... ja, herregud, i de länderna blir personalen förvånad över att man ens frågar om hunden får följa med in!

Hör mig prata om det och mycket annat i det senaste avsnittet av SR-podden Vår Bästa Vän, som du hittar i appen SR Play.
Du kan även lyssna via sverigesradio.se förstås – klicka bara HÄR.

Kolla även in min nya blogg Res med hund för all möjlig info och inspiration till resor med hund!


Badhund-Cinque-Terre-Italien_low.jpg
Lovis gör Cinque Terre, Italien.

2015-11-09 11:05 4 kommentarer
Kategori: Resa med hund

Karin Wallén

Jobbar som frilansjournalist och är krönikör i Vagabond. Gillar att gå, undviker att cykla, älskar att paddla. Kramar djur, tjuvlyssnar på folk, äter allt utom ostkaka.
Har en dragning till arktiska områden, men hamnar ändå ofta i solen. Följ mig på instagram: @karintravels - eller om du hellre följer min resande hund: @lovistravels
Bloggar också på resmedhund.se

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.