Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Nyhet

SAS vita vin bättre än det röda

Beställ vitt vin nästa gång du flyger med SAS och skippa det röda.

Text: Redaktionen • 2011-08-16 Uppdaterad 2021-06-23

SAS vita vin bättre än det röda
Med ett gott vin blir resan mer uthärdlig. Foto: SAS

Det vita vinet som serveras på SAS kom nämligen på andra plats när resesökmotorn Skyscanner tillsammans med en testpanel nyligen utsåg de bästa vinerna som serveras av flygbolag världen över. SAS vita vin (Crusan Colombard Sauvignon Côtes de Gasgogne) kom tvåa, vann gjorde lågprisbolaget Easyjets franska vita vin.

SAS rödvin kvalade däremot inte ens in på topplistan. Rödvinsälskare gör istället bäst i att resa med British Airways. Där bjuds de på en Malbec från Argentina som fick höst
betyg bland de röda flygvinerna.

Överraskande var att två av lågprisbolagen tog plats på topp fem bland de vita vinerna. Bäst var Easyjets franska vin Louis Mondeville Côtes Gasgogne och på femte plats kom lågprisrivalen Ryanair med sitt vin Garganega Trebbiano Villa Gardini från Italien.

Panelen, som bestod av vinexperter och resenärer från sju länder, blindtestade tolv vita och lika många röda viner som serveras hos flygbolag världen över och betygsatte dem på en tiogradig skala.

– För många resenärer är det allt viktigare att få ut så mycket som möjligt av sin resa även under själva flygturen. Resultatet visar att många av flygbolagen håller hög kvalitet på sina viner. SAS kan vara stolta över sin andraplats samtidigt som lågprisbolagens höga placeringar visar att konkurrensen är hård. Vårt test visar tydligt att ett högt pris på resan inte alltid ger det bästa vinet, säger Linda Edstrand på Skyscanner enligt ett pressmeddelande.

KLM och Virgin är de enda bolagen som lyckades komma in på topp fem med både sina röda och vita viner.


Text: Redaktionen • 2011-08-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top