Annons
Annons
Nyhet

Europas högsta skyskrapa står klar i London

Londons nya landmärke är färdigbyggt, åtminstone på utsidan. Med 310 meter glas och metall är The Shard Europas högsta skyskrapa - för en tid.

Text: Redaktionen • 2012-07-09 Uppdaterad 2021-06-23

Europas högsta skyskrapa står klar i London
The Shard reser sig 310 meter över Themsen. (Copyright of Sellar)

Londons nya landmärke är färdigbyggt, åtminstone på utsidan. Med 310 meter glas och metall är The Shard Europas högsta skyskrapa – för en tid.

The Shard, i närheten av London Bridge, invigdes i slutet av förra veckan. Den spetsiga pyramiden har 95 våningar, 44 hissar och 11 000 glaspaneler som reflekterar himlen och ändrar vinklar efter vädret.
Skyskrapan ska rymma lyxlägenheter, kontor, restauranger och ett femstjärnigt hotell från kedjan Shangri-La. The Shard får också Londons högsta utsiktsplattform, något som garanterat blir en populär turistattraktion.

The Shard är klar på utsidan, men inte invändigt. Observationsdäcket, The View from The Shard, öppnar inte förrän i februari nästa år. Biljetter finns redan att köpa på theviewfromtheshard.com.
Skyskrapan må vara imponerande, men titeln “Europas högsta” får The Shard inte behålla speciellt länge. I slutet av året öppnar Mercury City Tower i Moskva som med sina 332 meter blir 22 meter högre än The Shard.
GÖRAN INGMAN
goran@vagabond.se


Text: Redaktionen • 2012-07-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top