Annons
Annons
Nyhet

Lågprisflyg över Atlanten snart möjligt

USA:s kongress har ännu inte godkänt avtalet, men meningen är att det ska undertecknas den 30 april i Washington. Förhandlingar om ytterligare liberalisering av flygmarknaden ska fortsätta. EU-kommissionen hoppas att avtalet ska ge 80 000 nya arbetstillfällen och vinster upp till tolv miljarder euro på fem år. Det avtal som nu är klart inom EU

Text: Redaktionen • 2007-03-23 Uppdaterad 2007-03-23

USA:s kongress har ännu inte godkänt avtalet, men meningen är att det ska undertecknas den 30 april i Washington. Förhandlingar om ytterligare liberalisering av flygmarknaden ska fortsätta.

EU-kommissionen hoppas att avtalet ska ge 80 000 nya arbetstillfällen och vinster upp till tolv miljarder euro på fem år. Det avtal som nu är klart inom EU ska ska ersätta ungefär 25 spretiga avtal mellan respektive EU-land och USA.

Open skies-avtal i en generell betydelse är luftfartsavtal mellan länder som ger möjlighet för flygbolag att på rent kommersiella grunder flyga fritt och konkurrera med varandra. I äldre luftfartsavtal kan finnas begränsningar i till exempel vilka orter flygbolagen får flyga till, hur många flygbolag som får flyga eller hur många flygningar man för göra. Det kan också finnas krav på att flygpriserna ska godkännas av myndigheterna.


Text: Redaktionen • 2007-03-23
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top