Vår man på Mallorca

"Dansa din djävul..."

2015-01-15 23:20 Kommentera
Kategori: bil, historia, mallorca, tips & sånt

devil_coming.jpg
Nej, min gamla grannfru i Artà visade ingen större rädsla för "El Diablo" (bilden är från ett tidigare tillfälle)

I morgon kommer dom. Då dansar Sant Antoni's djävlar in på gator och torg i Sa Pobla, Pollenca, Artà och andra städer och byar runt om på ön. Det blir inledningen till den mest intensiva helgen under hela vintern. (Kanske på hela året beroende på vem du frågar.)

För 'Sant Antoni' parallell-firar med den stora festen 'San Sebastian' i Palma, så från fredagens djävlar går vi till lördagens eldar och Palmas "Correfoc" (fyrverkeri). Sen kör vi en behövlig vila på söndagen för att på måndag (19 jan) toppa med "Inauguració De La Revetla De Sant Sebastià", vilket är själva höjdpunkten på festivalen 'San Sebastian'.

- Kameran är med. Hunden är med. Jag är med. Bilen är tankad. Nu kör vi!

// MARTIN

2015-01-15 23:20 Kommentera
Kategori: bil, historia, mallorca, tips & sånt

Anonym 760497361

Jag heter Martin och jag växlar mitt boende mellan Mallorca & Stockholm. Jag är fotograf & creative director på Défenseur de la Foi och ena halvan av bandet Sonicfleet. Skriver och fotar om självklarheter, hemligheter och eventuellt några oklarheter, men framför allt om mitt magiska Mallorca. Finns även på Twitter & Instagram.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842