Mitt Sydafrika

Vår i Sydafrika

2016-09-02 19:00 Kommentera
Kategori: Natur

Första september är officiellt Spring Day i Sydafrika. Lite beroende på vart i detta stora land du bor, kan det betyda olika saker. Hos oss i Pretoria har vi redan passerat den vecka som känns som vår. Då man plötsligt vaknar på morgonen utan att det är svinkallt i rummet. En vecka senare är det högsommarvärme, och redan ganska varmt på nätterna. I trädgården knoppas och blommar det för fullt nu, och fåglarna bygger bon i en rasande takt. Citronträd och jasmin sprider ljuvlig doft, och clivian tävlar med strelitzian om att vara trädgårdens vackraste.

image.jpg

I de västra delarna av landet kan det fortfarande vara ganska kallt vid den här tiden blite aprilväder skulle man kunna säga, med en solig och vacker dag följat av kyla och regn. På vissa ställen liggen det tom snö på de högsta bergstopparna. Det är här, där regn och värme varvas, som våren kommer till sin fulla rätt. Ängarna översållas av blommor i alla former och färger, och lite längre norrut blommar öknen upp för ett par korta veckor.

Jag har upplevt blomsterprakten på ängarna norr om Kapstaden, men ännu inte fått se när öknen blommar. Men det tror jag snart det blir ändring på! Jag är just nu i Swakopmund på Namabias västkust, och på väg att resa söderut mot den blommande öknen tillsammans med en grupp svenskar. Vi har massor av häftiga upplevelser framför oss, som sanddyner, Oranjefloden och Fish River Canyon, och det känns knappt som jobb! Men för mig är det den blommande öknen som hägrar. Förhoppningsvis kommer det en uppdatering om någon vecka. Man ska ju ha tur att pricka in en solig dag, annars öppnar sig blommorna inte. Håll tummarna!

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

2016-09-02 19:00 Kommentera
Kategori: Natur

Anonym 1684002284

Jag har bott i Sydafrika över 10 år, och jobbar med resor på många olika sätt: som reseproducent, guide, skribent och bloggare. Här delar jag med mig av mina bästa resetips, och personliga berättelser ur mitt liv på resande fot i Sydafrika.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206