Resa med barn-bloggen

Boken!

2014-05-09 09:19 9 kommentarer

travel-writing.jpg
Att skriva om att skriva. Foto: Thinkstock.

Just nu håller jag på och förverkligar en dröm. Vi som jobbar på Vagabond har länge haft en idé som ska realiseras. Äntligen.

Jag jobbar för fullt med en bok om hur man skriver resereportage.

Det ska bli en handbok, som ska användas som kurslitteratur på Vagabonds reseskrivarkurser, men också distribueras via handeln. Den riktar sig till alla som älskar att resa och skriva, och som vill bli bättre på det.

Jag är redaktör för boken och skriver merparten av kapitlen. Men även mina kolleger bidrar förstås. Vi samlar våra erfarenheter, berättar om de gånger då vi har gjort bort oss, då arbetet på fältet har gått alldeles åt skogen. Vi berättar hur du ska göra för att inte göra om samma misstag.

Framför allt ger vi dig verktyg för att du själv ska kunna skriva så fångande så att läsaren känner att han eller hon är på plats – precis där du har varit – och upplever samma sak som du. Vi ger dig våra allra bästa karriärtips, och råd om hur du säljer dina reportage till motsträviga redaktörer.

Jobbet med boken kräver min fulla uppmärksamhet just nu. Därför har det blivit färre blogginlägg den senaste tiden. Och ännu färre lär det bli, fram till 31 augusti. Då infaller Dagen D som i deadline för boken. Sen dröjer det ytterligare några månader innan du kan ha den i din hand. Innehållet ska finslipas, den ska layoutas och tryckas.

Läs mer om Vagabonds reseskrivarkurser här. För visst vill du väl bli bättre på att skriva om dina reseupplevelser?

Och önska mig lycka till. För nu får jag snällt sitta här på rumpan och skriva. Ända tills de där typ 300 sidorna är klara.

2014-05-09 09:19 9 kommentarer

Anonym 283429936

Frilansjournalist och trogen Vagabondmedarbetare. Mamma till Anton, 4 år, och Alice, 2 år. Jag trivs som bäst när barnen är med på resan och vill visa dem världen. Vi har seglat i Grekland, flugit mellan öar i Karibien, vandrat på Mallorca, bilat Lanzarote runt och mycket mer. Jag vurmar dessutom för ett ansvarsfullt resande, och vill bidra till att världen ska vinna på vårt resande – inte tvärtom.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206