Resefotografen

Lagom är löjligt.

2013-09-18 13:23 Kommentera

xian2.jpg

Jag beundrar kinesernas förmåga att aldrig gör något halvdant. Antingen görs det inte alls. Eller görs det ORDENTLIGT! För ett tag sedan åkte jag med på den första flygturen på en nystartad rutt mellan en skandinavisk huvudstad och Xi'an i Kina.

När flygplanshjulen slog ner på landingsbanan och sakta började rulla in mot gaten uppenbarade sig den ena människan efter den andra i morgondiset. En röd brandbil stod parkerad med full bemanning några hundra meter framför, längs vår färdväg. Först tänkte jag att det var standard, en säkerhetsåtgärd OM något skulle hända.

xian4.jpg

När vi närmade oss började den takmonterade sprutan häva ut vatten och planet fortsätter rakt igenom. Det är inte för att cockpiten brinner. Det är för att ge oss en "welcome shower". När vi väl parkerar ekipaget verkar det som att varenda tidning i provinsen finns på plats. Uniformerade flygvärdinnor håller upp en stor banderoll. Händer skakas. Band klippes. Fotografier tas.

xian1.jpg

Men varför göra något halvdant när man kan göra det grandiost?

xian3.jpg

2013-09-18 13:23 Kommentera

Anonym 964940510

Fotograf, skribent, minimalist. Planerar att äta det mesta som finns på jorden innan jag dör. Jag släppte nyligen en bok: Hide In Plain Sight - 100 inspiring ways to improve your travel photogography. Bloggar även på www.thezenphotographer.com.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206