Resefotografen

Snabbtips: Uppe före tuppen

2014-02-27 13:53 Kommentera

2.jpg

Under min grundskoletid utvecklade jag en ytterst sofistikerad teknik som rutin som gjorde det möjligt att kasta mig ur sängen, klä på mig, ge frukosten som min mor förberett till hunden och springa efter bussen på bara sju minuter. Din säng kan kännas farligt bekväm på morgonen och oftast vill du inget hellre än att stanna kvar mellan lakanen. Men om du gör det missar du den absolut bästa tiden på dygnet för fotografer, gryningen. Att bevittna en stad som vaknar kommer att vara väl värt en eller ett par timmars mindre sömn. Gå upp innan solen, det är då du fångar de bästa bilderna.

Jag knöt tyst loss en av de gula plastkajakerna från den sakta gungande bambugången som höll ihop de tjugo bungalows som bildade den flytande byn. Vi bodde på en av flera liknande jätteflottar som låg runtom vikarna i nationalparken i Khao Sok i södra Thailand. Utan en ljud skar jag igenom det mörkgröna vattnet som om jag gled över en stor blank glasskiva. Jag var den enda människan som var vaken, länge satt jag mitt ute på vattnet i tystnad och väntade på att solen skulle orka sig upp över trädtopparna. Ett par cicador börja vissla.

2014-02-27 13:53 Kommentera

Anonym 964940510

Fotograf, skribent, minimalist. Planerar att äta det mesta som finns på jorden innan jag dör. Jag släppte nyligen en bok: Hide In Plain Sight - 100 inspiring ways to improve your travel photogography. Bloggar även på www.thezenphotographer.com.

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206