Annons
Annons
Allt färre reser i sommar till Turkiet. På bilden Alanya på turkiska medelhavskusten. Foto: Thinkstock

Allt färre reser i sommar till Turkiet. På bilden Alanya på turkiska medelhavskusten. Foto: Thinkstock

Nyhet

Färre åker på all inclusive

Det är rekordstor efterfrågan på resor till Medelhavet i sommar. Men inte på all inclusive och inte till Turkiet.

Text: • 2016-03-21 Uppdaterad 2021-06-23

Färre åker på all inclusive
Även all inclusiveresorna minskar. Foto: Thinkstock

Sol och bad är inte tillräckligt längre. I alla fall inte sett till statistik från resebyrån Ticket som ser en trend i att många även vill kombinera sin sol- och badsemestern med aktiviteter.

Men inte helt oväntat har efterfrågan på Turkietresor minskat gentemot fjolåret. Enligt statistik från Ticket har bokningarna till Turkiet minskat med 20-30 procent jämfört med förra sommaren. Anledningen är både bombdåden och oroligheterna i landet och det faktum att Turkiet att resorna dit ökat flera år i rad – då är det naturligt att många nu väljer att besöka andra länder i stället, skriver Ticket. 

Den allt lägre efterfrågan på resor till Turkiet får priserna att falla.

– Det är riktigt fyndläge för dem som väljer att resa till Antalyakusten i sommar. Snittpriserna för hela sommaren faller med 20 procent. Under försommaren är priserna extremt låga och det går att göra riktiga klipp, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Men det är inte bara resandet till Turkiet som haft en neråtgående trend i år. Även all inclusive-konceptet lockar allt färre resenärer. När det var nytt och spännande var det många som var snabba med att haka på trenden. Men när det inte riktigt var så bra som man förväntat sig är det många som lika snabbt tröttnat.

Något som däremot fortsätter att öka är intresset för kryssningsresor. Enligt Ticket beror det på att allt fler ser att kryssningarna erbjuder den variation som de efterfrågar på sina solsemestrar. Båtresan är ju sol och bad, rundresa, storstadsliv och aktiviteter – allt i ett. Framförallt har kortare kryssningar på 3-5 dagar ökat, enligt Ticket.

24 timmar i San Sebastián – strandhäng och gourmetmat

Topp 10 – de är världens dyraste städer

Bästa resetipsen – 35 tips som gör resan skönare

Djurrättsorganisationen: Här är världens 10 grymmaste turistattraktioner

Sydsvenskar minst positiva till andra svenskar på semestern


Text: • 2016-03-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top