Weekendbloggen

Berghain stal vår helg..

2013-03-01 00:35 Kommentera

berghain2.png
Det gamla elverket som idag huserar klubbarna Berghain/Panorama bar, Kantine och Lab:oratory är, enligt många, en av världens bästa klubbar

Så snart vi vaknat lördag eftermiddag var vi igång. En första döner-kebab slank ner på väg för att möta upp några vänner.

Först ut under kvällen var en bar gömd bakom täckta fönster och en tjock trädörr i ett hörn lite längre bort från Rosenthaler Platz. Hade inte vårt sällskap vetat att det var just dit vi skulle hade vi nog aldrig ens lagt märke till stället. Stämningen var bra, folket glatt men musiken, blandade 90-tals hits var sådär.

Vi fortsatte vidare till Stattbad, ett gammalt badhus som numer fungerar som klubblokal, troligtvis den häftigaste jag någonsin sett. Dj-båset var placerat längst ner i den djupa delen av bassängen och publiken som inte fick plats på bassänggolvet trängdes runt staketet som gick längs hela bassängkanten.

Men allra häftigast var det en trappa ner, en lång, mörk korridor med lågt i tak och diverse dolda rum längs med gav plats för den som ville att smyga undan. Nedför trappan direkt till vänster var maskinrummet, ett utrymme som stupade tiotalet meter rakt ner i vad som verkade vara ingenting ur vilket gigantiska metallrör slingrade sig upp. Hängande över var det så kallade "Boiler room", klubben vars filmade dj-mixer blivit en trend på Youtube.

När klockan började närma sig 5 drog vi oss vidare mot Berghain och förutom tillfälliga pauser för sömn och matintag fortsatte helgen på Berghain ända fram till måndag kväll.

IMG_5186.JPG
Bassänggolvet på Stattbad

2013-03-01 00:35 Kommentera

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842