Weekendbloggen

Savanner och lösa elefanter

2013-04-16 09:59 Kommentera

24213_1357741656235_7181_n.jpg
Foto: Hannes Lochner

Jag minns barndomens SVT-dokumentärer om djurlivet på savannen. Lejonen som låg och latade sig i skuggan under akaciaträden, gasellerna som överrumplades vid vattendraget, de ståtliga girafferna som var som mest sårbara då de bredbent sträckte den långa halsen ända ner mot marken för att ta några klunkar vatten.

Jag tycker, av någon anledning, inte att djurdokumentärerna är lika bra idag. Kanske för att jag är äldre, har sett liknande dokumentärer flera gånger tidigare eller kanske rent av tappat intresset.

Men häromdagen snubblade jag över några stillbilder från fotografen Hannes Lochner som fick mig stum av förundran. Tänk att vara där han var i just den stunden han fick det perfekta fotot, ren magi!!

Här kan ni läsa mer om Hannes Lochner och se hans fantastiska bilder.

2013-04-16 09:59 Kommentera

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206