Weekendbloggen

Världens roligaste majfestivaler..

2013-05-08 12:45 Kommentera

52399958_d727b3952c.jpg
Naghol, Vanuatu.

Nu är det dags att uppdatera festivalkalendern med vad som händer runt om i världen i maj.

Du är kanske sugen på att jaga bullar i Hongkong eller ostrullning nerför kullar i England? Här kommer mina favoriter:

1. Naghol - Vanuatu, Jungfruöarna. Naghol är föregångaren till västvärldens Bungee jumping och firas genom att flera meter höga torn byggs upp och som byns män sedan slänger sig ut ifrån med endast två linor fastbundna vid anklarna. Vanligtvis pågår ceremonierna varje lördag under april och maj.

En underbar video som visar lite av kulturen kring Naghol och efter ca 6 min hur själva landhoppet går till =)

2. Bullfestivalen i Cheung Chau, Hongkong. På ön Cheung Chau utanför Hongkong firas det varje år i mitten av maj, i samband med Buddhas födelsedag, en bullfestival under 4 dagar. Raketliknande torn på upp till 20 meter byggs och kläs i bullar. En annan rolig detalj är att hela ön blir vegetarianer under festivalen. Under själva själva högtidsdagen är höjdpunkten "jakten på bullen" då man klättrar man upp i det bullklädda tornet för att få tag i en turbulle. Ju högre upp du nappar åt dig bullen, desto mer tur ska du få enligt sägnen!

Varning för att följande video kan få dig att spendera en oväntad summa på en sistaminuten-biljett:

3. Cooper´s Hill Cheese Roll, England. Sista måndagen i maj arrangeras den berömda ostrullningen i Cooper´s Hill i England. Det här är en 200 år gammal tradition som går ut på att rulla en hemmagjord Gloucester ost på 7 pounds nerför en backe, deltagarna ska sedan försöka fånga den.

Vem rullar snabbast? Osten eller killarna?

För fler roliga och spektakulära festivaler, klicka här.

2013-05-08 12:45 Kommentera

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842