Weekendbloggen

Varning för Goldcar rentals!!

2013-06-16 15:27 93 kommentarer

goldcar-aeropuerto-turismo-rent-a-car.jpg
Foto: news.goldcar.es

Efter en hyfsad flygresa och underbar första dag i Pisa var det dags att hämta ut den hyrbil som vi hyrt och betalat för via Traveljigsaw och ungefär här började helvetesdagen!

Jag hade tidigare hyrt via Traveljigsaw och visste att det var ett seriöst bolag som gick att lita på och även om jag tidigare stött på problem har de alltid löst dem åt mig direkt med fördel till mig. Problemen som uppstått har som mest varit att den bokade bilen ej funnits inne, istället har bolaget ersatt mig med en bil i en kategori över.

Men denna gång hände något som jag aldrig hört talas om tidigare.

Den lokala biluthyraren var ett företag kallat Goldcar rentals och så snart vi kom fram till disken började problemen. Två andra kunder som stått i kön före oss blev ivägskickade direkt av en otrevlig expedit. När det väl blev vår tur fick vi veta att den självriskreducering vi köpt via Traveljigsaw inte var giltig och att vår bilhyra inte heller täcktes av några som helst försäkringar.

Istället fick vi valet att antingen betala 1200€ i depositionsavgift för bilhyran och ta alla risker själv, eller betala deras extraförsäkring på 160€ och då vara totalt försäkrade.

Vi skulle dessutom vara tvungna att betala 95€ för en full tank bensin som inte skulle återbetalas.

Vi ringde bolaget vi bokat med - Traveljigsaw som aldrig hade hört talas om det vi berättade utan istället sa att de försökte lura på oss en extra försäkring. Men expediten gav sig inte, utan hotade med att vi skulle bli ersättningsskyldiga vad som än hände om vi lämnade tillbaka bilen med så mkt som en skråma på bilen.

Vi ringde Traveljigsaw ännu en gång och under tiden hade fler kunder kommit fram till disken och råkat ut för samma problem som oss, blivit ivägskickade med svansen mellan benen eller tvingats betala extraförsäkringen på 160€.

Kvinnan i kundtjänsten på Traveljigsaw bad att få bli ihopkopplad med representanten för Goldcar rentals men istället för att lösa situationen sade representanten för Goldcar att hon nu avbokat vår bilhyra (som vi för övrigt förbetalt) på vår begäran. Hon blåljög alltså för kvinnan på kundtjänst trots att jag stod mitt emot och hörde hela samtalet.

När jag återigen fick telefonen försökte jag förklara vad som verkligen skett och kundtjänstmedarbetaren Lisa visste inte vad hon skulle tro, det här hade hon aldrig varit med om sade hon. Lisa bad mig avvakta och sa att hon snart skulle ringa upp. Och där stod vi nu, på Pisa flygplats i väntan på att få plocka ut en bil och köra de dryga 6 milen upp till Brandeglio. Men istället för att vara på väg stod vi nu utan en bil som vi redan betalat för.

Tack och lov var Lisa helt fantastisk. Dryga 20 min senare ringde hon upp och hade då ordnat en bil som inte bara var bättre, utan även billigare i drift till endast ett påslag om 248 kr för hela hyresperioden. Vi plockade ut bilen utan problem och var därifrån på mindre än 30 min.

Ett varningens ord, alltså!! Boka gärna via Traveljigsaw.com, de är fantastiska och har några av marknadens bästa priser i södra Europa. Men se för guds skull till att ni inte hyr via Goldcar rentals, för då blir hyrperioden inte bara dyrare utan även full av överraskningar, åtminstone i Italien!

2013-06-16 15:27 93 kommentarer

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842