Weekendbloggen

Fantastisk sjukvård i Italien

2014-06-12 13:23 3 kommentarer

Bild 2014-06-05 kl. 19.49.jpg
En rätt medtagen 13-åring frossar i semolinasoppa efter två dagars ofrivillig fasta.. =)

Efter att ha akut insjuknat i kräkningar, hög feber, kraftiga smärtor i buken och andnöd skyndade vi ner till närmaste första hjälpen mottagning för att få ambulans till akutmottagningen och omedelbar vård. Sonen skjutsades in med ambulans och jag följde efter i bilen. På det helt nybyggda sjukhuset i Lucca, som knappt varit öppet en månad, togs de flesta prover som kunde tänkas visa vad som var fel. Han röntgades, hjärtat kontrollerades samt undersöktes med ultraljud. Det togs urin- och blodprover men läkarna förstod inte vad som var fel. Efter något dygn då han vårdats med dropp och antibiotika intravenöst och blivit undersökt av hjärtspecialister, kirurger, barnläkare och diverse andra fick han så sin diagnos - bakteriell lunginflammation som lyckligtvis inte kom av en resistens bakterie. Puh!

Sonen har alltid varit lite kräsen med mat men nu när han äntligen började äta igen smakade till och med den blaskiga semolinasoppan bra!

Själv var jag ganska trött efter att ha varit inlåst på sjukhuset, att inte veta vad som var felet och se honom så sjuk och svag tog ganska hårt på krafterna och enligt reglerna fick jag inte lämna honom mer än max 20 min åt gången vilket gjorde det omöjligt för mig att ta mig hem för att duscha och byta kläder. Inte heller resten av familjen kunde ta sig någonstans eftersom jag hade bilen med mig och Brandeglio inte direkt är bortskämt med välfungerande kollektivtrafik.

Lyckligtvis blev han snabbt bättre och jag hade sjukhusbaren på samma våningsplan som barnavdelningen, så jag lyckades få i mig något emellanåt utan alltför dåligt samvete av att ha lämnat honom för länge.

Efter 5 nätter på sjukhuset skulle vi äntligen få komma hem, läkarna kom in med de journalkopior vi skulle ha med oss, två förpackningar antibiotika och ett stort leende för att önska oss lycka till.

Jag var så lycklig över att få komma därifrån, att sonen var så pass frisk att vi skulle få åka hem att jag såg fram emot att ta igen en veckas mejlskörd och tacksamt betala sjukhusräkningen (som i min fantasi hade stigit till skyhöga belopp efter alla undersökningar, prover, inläggning och annat) men läkaren bara ryckte förvånat på axlarna och förklarade att i Italien är det gratis. Du betalar ingenting för det här.

Stort tack, säger jag =) Vi fick fantastisk vård och blev underbart omhändertagna, tack Italien!!

2014-06-12 13:23 3 kommentarer

Sofia Sofroniadou

Sofia är journalist och mediaproducent och har arbetat på flera av Sveriges stora mediehus. På Vagabond.se driver Sofia Weekendbloggen där hon tipsar om sina favoriter på hemmaplan och runt om i världen och i resemagasinet Vagabond dyker hon upp som frilansskribent. Själv beskriver hon sig som en rastlös och ojordad tänkare och bjuder gärna sin omgivning på ett gott skratt!

Blogroll

Webbfrågan

  • Hur tränar du helst under resan?

Vagabonds nyhetsbrev

Över 20 000 läsare! Vagabonds nyhetsbrev är gratis och kommer till dig en gång i veckan. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842